Nieuws

Kort geding STAF en Stikstofclaim

voer
Voer vergelijken bij verschillende diervoederproducenten levert boeren een financieel voordeel op, blijkt uit cijfers van MijnVoer.

Het kort geding dat is aangespannen door de stichtingen Stikstofclaim en Agrifacts (STAF) diende vanochtend, donderdag 30 juli, om 10.00 uur bij de rechtbank in Den Haag. De officiële uitspraak van de rechter is nog niet bekend. Via Twitter laat Stichting Agrifacts weten: “Kort geding voermaatregel. LNV houdt geen onderbouwing achter. Onderbouwing zit in hoofd één ambtenaar, is niet gedocumenteerd, ambtenaar op vakantie.”

Het kort geding is aangespannen omdat volgens beide stichtingen een goede onderbouwing van de voermaatregel ontbreekt. De tot nu toe aangeleverde informatie vanuit het ministerie is volgens STAF en Stikstofclaim te summier. Zij eisen transparantie en openheid.

Onderhandeling

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond heeft aangegeven hangende het kort geding de gesprekken met LNV te staken. LTO Nederland en NAJK gaven een dag later eveneens aan de gesprekken met het ministerie over de voermaatregel te staken.

Dit omdat verder praten met het ministerie volgens deze organisaties geen zin heeft, zolang het ministerie de alternatieven onuitvoerbaar noemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.