Nieuws

Arvesta introduceert digitale landbouwbeurzen

Vanwege de coronacrisis organiseert het Vlaamse Arvesta deze zomer voor het eerst twee digitale beurzen. Het gaat daarbij om landbouwbeurs Libramont, en de tweejaarlijkse Openvelddag die Arvesta aan haar proefstation te Neerhespen organiseert.

Arvesta lanceert twee digitale platformen waarop landbouwers en geïnteresseerden terecht kunnen voor interactieve informatie en vooral video’s omtrent de nieuwste innovaties, evenals advies op maat. De digitale platformen worden aangeboden in het Nederlands en in het Frans en zullen tot het einde van de zomer beschikbaar blijven.

Digitaal platform

Omdat Libramont niet doorgaat, lanceert Arvesta een digitaal platform waarop haar deelnemende merken op een interactieve manier worden vertegenwoordigd.

Bezoekers kunnen hier onder meer terecht voor video’s waarin medewerkers van Arvesta uitleg geven over de nieuwste innovaties zoals het Euroclim-veevoeder van Dumoulin voor een lagere CO2-uitstoot.

Openvelddag

Naast Libramont, stonden deze zomer de Openvelddagen op het programma. Elke twee jaar organiseren de merken van Arvesta, Aveve Zaden, Sanac, Walagri en Hermoo in juni een openvelddag aan het proefstation in Neerhespen.

Daar test Arvesta nieuwe rassen van granen en andere gewassen en worden praktijkproeven rond gewasbescherming en plantenvoeding uitgevoerd.

Digitale rondleiding

Bezoekers krijgen naar goede gewoonte een rondleiding op de proefvelden en uitleg bij de resultaten. Dit jaar gebeurt dat virtueel: de proefvelden worden nagebootst op een digitaal platform waar bezoekers op de velden kunnen klikken en meer te weten komen over de gewassen, de proeven en de bevindingen van de experts van Arvesta in tal van video’s.

De digitale openvelddag zal de focus leggen op zaaigranen, gewasbeschermings- en bemestingsproeven. Verder zijn er ook mengteelten, soja en hybride rogge te bewonderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.