Nieuws

Goede jaarcijfers De Samenwerking

De Samenwerking heeft in 2019 een goed financieel resultaat behaald van 466.900 euro. De leden kunnen rekenen op een nabetaling van 1,50 euro per ton.

In verband met het coronavirus kon de algemene ledenvergadering niet op de normale manier in april plaatsvinden. In plaats daarvan zijn de resultaten vastgesteld in een online jaarvergadering op 30 juli jongstleden.

Cijfers

De geldomzet steeg vorig jaar met 3%, het aantal voerklanten per saldo met circa 4%. De rundveevoeromzet is iets gestegen. Ruim 15% van de varkenshouders stopt. De totale eigen voer productie is nagenoeg gelijk gebleven.

De omzet in biologische veevoeders steeg met 20%. Er zijn 15% meer ruwvoeders en 3% meer meststoffen verkocht. Inclusief ruwvoeders en meststoffen steeg de omzet met 2,5% naar ruim 150.000 ton. De winkel kende een omzetgroei van bijna 10% en levert zo een substantiële bijdrage aan het positieve financiële resultaat.

Doelstelling

De belangrijkste doelstelling was een gestage groei van het aantal klanten. Dat is volgens de coöperatie goed gelukt. Het investeringsprogramma in de fabriek en wagenpark is grotendeels volgens planning uitgevoerd. De focus lag op efficiency, besparingsmogelijkheden en verdere kwaliteitsverbeteringen.

Voor 2020 staat een nieuwe loods voor de opslag van landbouwproducten en meststoffen gepland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.