Nieuws
nevedi

Nevedi onderschrijft de bezwaren van de melkveehouders tegen de voermaatregel en ondersteunt melkveehouders in hun streven deze van tafel te krijgen. De brancheorganisatie bereidt zich daarnaast voor op een situatie waarin de voermaatregel doorgang zal vinden.

Bezwaren

De voermaatregel van het ministerie van LNV beperkt het ruw-eiwitgehalte van mengvoeders en droge voedermiddelen voor vervoedering aan melkvee.

Sinds de bekendmaking van de  voermaatregel heeft Nevedi in niet mis te verstane bewoordingen de bezwaren van de branche naar voren gebracht, zowel publiekelijk, in brieven aan de Tweede Kamer, als in gesprekken met het ministerie. Ook heeft Nevedi andere groeperingen in de productieketen ondersteund in hun strijd tegen de maatregel met kennis over mengvoer, stikstofexcretie en melkveevoeding.

Advisering

Het ministerie lijkt echter nog niet te bewegen en de maatregel uit te stellen of aan te passen. Daarom bereidt Nevedi zich voor op de situatie waarin de voermaatregel wel doorgaat per 1 september. In de aanloop naar die datum worden voeradviseurs uitdrukkelijk geïnstrueerd dat rantsoenen de diergezondheid en het dierwelzijn niet mogen schaden.

Voersamenstellingen in de komende maanden zijn gericht op optimalisatie met inachtneming van geldende wet- en regelgeving. “Nevedi-leden zullen ervoor zorgen dat het geleverde voer de diergezondheid en dierwelzijn van het melkvee waarborgt”, verzekert de brancheorganisatie.

Lees ook: Stichtingen: ‘Voermaatregel opschorten’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.