Nieuws
stikstofclaim

De Stichting Stikstofclaim gaat de staat opnieuw dagvaarden in de strijd tegen de voermaatregel die op 1 september van kracht wordt. De Stichting Agrifacts is in het vervolg van de procedure geen partij meer.

Overleg

Stichting Stikstofclaim en Stichting AgriFacts (STAF) spanden een kort geding aan tegen het ministerie van Landbouw dat op 30 juli diende. Inzet van deze procedure was het op tafel krijgen van de gegevens waarop de voermaatregel was gebaseerd. Die bleken in het hoofd van een ambtenaar te zitten. De rechter adviseerde partijen om met elkaar om tafel te gaan zitten en op die wijze meer inzicht te krijgen in de onderbouwing.

Aanknopingspunten

Na de uitspraak hebben beide stichtingen zich beraden op vervolgstappen. Stichting Agrifacts heeft tot doel feiten te checken. Nu die stap niet kan worden vervolgd, trekt de stichting zich terug uit de juridische procedure. Stichting Stikstofclaim ziet, in samenwerking met tien organisaties in de melkveehouderijketen, voldoende aanknopingspunten voor een nieuwe juridische procedure. Daarin is de Stichting Agrifacts geen eisende partij meer, maar de organisatie zal Stichting Stikstofclaim wel ondersteunen waar mogelijk.

Steun

Stichting Stikstofclaim vond voor de nieuwe claim steun bij Agractie Nederland, DDB, Federatie Vleesvee Stamboek, FDF, NAJK, Netwerk Grondig, NFE, NMV, NVP en POV. Deze organisaties gaan zich de komende weken inzetten om de voermaatregel te veranderen.

Lees ook: Onderbouwing voermaatregel niet gedocumenteerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.