Nieuws

DSM lanceert nieuw duurzaamheidsinitiatief

DSM lanceert een nieuw strategisch duurzaamheidsinitiatief. Doel van dit initiatief is volgens het bedrijf om wereldwijd diervoeding en diergezondheid te hervormen.

Onder de noemer ‘We make it possible’ heeft het bedrijf zich ten doel gesteld ‘wereldwijd een solide en realiseerbare transformatie te leiden naar een duurzame productie van dierlijk eiwit. Maar ook om oplossingen te stimuleren die leiden naar een betere toekomst.’

Doelstellingen

In lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties wordt het strategische initiatief gebaseerd op 6 duurzaamheidsplatformen. Deze richten zich op de belangrijkste uitdagingen waarmee de veehouderij te maken krijgt.

Uitdagingen

Deze uitdagingen bestaan volgens DSM uit het verbeteren van levenslange dierprestaties, verbetering van de kwaliteit van vlees, melk, eieren en vis, voedselverlies en -verspilling verminderen, de uitstoot van vee verminderen, natuurlijke hulpbronnen efficiënt gebruiken, de afhankelijkheid van mariene hulpbronnen verminderen en helpen bij de aanpak van antimicrobiële resistentie.

Duurzame toekomst

Het strategische initiatief is volgens DSM het gevolg van “een jarenlange investering en innovatie in wetenschappelijke oplossingen, die gericht zijn op het bieden van echte antwoorden op de uitdagingen waarmee de agrarische sector wordt geconfronteerd. Het markeert niet een nieuw begin, maar een aanzienlijke versnelling van de reis naar een meer duurzame toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.