Nieuws

Adisseo neemt FRAmelco over

3
Adisseo

Bluestar Adisseo Company (Adisseo) heeft de overname aangekondigd van FRAmelco Group, een Nederlands additievenbedrijf voor diervoeders. Deze voorgenomen overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door verschillende mededingingsautoriteiten.

De overname is onderdeel van Adisseo’s strategie om de groei in specialty feed additives te bevorderen en een van de wereldleiders op het gebied van specialties te worden.

Met de overname verwacht Adisseo de op het marktsegment ‘health by nutrition’ te versterken.

FRAmelco

FRAmelco is een familiaire multinational met het hoofdkantoor in Nederland. Het bedrijf opereert vanuit drie productielocaties in Nederland, Spanje en Thailand. De jaarlijkse omzet bedraagt zo’n 30 miljoen euro per jaar.

Het merendeel van deze omzet behaalt FRAmelco met de verkoop van glyceriden (kort- en middenketenige vetzuren). Deze worden ingezet ter behoud van diergezondheid en van lysolecithines, een additief ter bevordering van voedingsvertering.

Groeistrategie

“Vandaag nemen we een volgende stap voorwaarts in het uitvoeren van onze groeistrategie in de specialiteiten”, zegt Adisseo-directeur Jean-Marc Bublanc. “We kijken ernaar uit om het FRAmelco-management en de werknemers, met hun kennisniveau en expertise te verwelkomen. De overname van FRAmelco brengt niet alleen producten en oplossingen, maar ook ervaring en kennis van huidige en toekomstige klantbehoeften.”

Stroomversnelling

We zijn enthousiast om onderdeel te worden van Adisseo. Beide bedrijven hebben dezelfde ambitie: het leveren van de meest innovatieve en duurzame voederoplossingen aan de industrie”, zegt FRAmelco-directeur Lars Snijders.

“We zijn trots op wat we hebben bereikt de afgelopen jaren: het creëren van waarde door middel van glyceride en lysolecithine-technologieën. Door de kracht van FRAmelco te combineren met die van Adisseo, zijn we samen beter in staat om het succes voor onze klanten in een stroomversnelling te krijgen.”

Lees ook: Adisseo neemt Nutriad over

3 reacties op “Adisseo neemt FRAmelco over

 1. Ko vanoord schreef:

  Lars hatelijk gefeliciteerd met het bereikte vrijstaat en de beloning voor wat de vastgelopen tien jaar helpt gepresenteerd hopelijk komt er nog extra werk bij bij framelco de groetjes co van oord

 2. Jan vd Pluijm schreef:

  Lars en team

  Hartelijk gefeliciteert met de verdere uitbreiding
  En ontwikkeling van jullie bedijf

  Groetjes Jan vd Pluijm

 3. marcel waanders schreef:

  beste Lars & Team,

  van harte gefeliciteerd met jullie behaalde succes!!
  hopelijk krijg je nu meer tijd om nieuwe dingen te doen.

  groetjes.
  marcel waanders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.