Nieuws
troonrede

Zaterdag 12 september presenteerde LTO Nederland de Land- en Tuinbouw Troonrede. Boeren en tuinders spreken zich daarin uit over hun toekomst, wat ze van de politiek verlangen en wat de samenleving van hen mag verwachten. Boeren geven daarbij aan dat zij samen met de samenleving willen werken aan een vitale en duurzame agrarische sector.

Energie

De agrarische sector stond het afgelopen jaar in het middelpunt van de aandacht van de Nederlandse samenleving. De aandacht ging vaak uit naar de bedreigingen voor het voortbestaan van de Nederlandse land- en tuinbouw. De sector bruist echter ook van de energie voor een invulling van de toekomst die boeren en tuinders perspectief biedt. Daarvoor is steun van de politiek en de samenleving nodig. In de Land- en Tuinbouw Troonrede doet de agrarische sector die oproep.

Troonrede

De afgelopen weken deelden ondernemers hun verhaal via social aandacht met #vooronsland. De mooiste posts zijn verzameld op www.vooronsland.nl. De Troonrede bouwt daarop voort in de aanloop naar Prinsjesdag.

“We ondernemen voor ons allemaal. Voor de zekerheid van voedsel op ons bord en groen in ons leven. En voor onze omgeving. Nederland is een dichtbevolkte, maar vruchtbare delta waarop we zuinig moeten zijn. Als hoeders van het landelijk gebied leveren we daaraan graag een bijdrage. Veel oplossingen voor ons land beginnen bij boeren en tuinders”, aldus LTO Nederland.

Voor ons land

De troonrede is te lezen op de speciale website www.vooronsland.nl. Ook is er een videoproductie gemaakt, die te vinden is op YouTube.

Lees ook: LTO: ‘Minister heeft naar ons geluisterd’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.