Nieuws

Landbouwbeurs Leeuwarden naar december 2021

De landbouwbeurs Leeuwarden die in december plaats zou vinden is verplaatst naar 8 t/m 10 december 2021.

De organisatie stelt na overleg met diverse deelnemers dat “de aard van deze agrarische beurs, welke een zakelijke relatiebeurs betreft, niet goed past bij de huidige noodzakelijke corona maatregelen.”

Onvermijdelijk

Algemeen directeur Peter Ourensma betreurt het besluit maar noemt het besluit uiteindelijk onvermijdelijk. “De aard van de beurs, een zakelijke relatiebeurs gericht op de agrarische sector, leent zich slechts moeilijk om te organiseren in tijden van corona. De extra maatregelen worden door partijen als een grote barrière ervaren.” 

Beleid

Daarnaast hebben enkele partijen, als gevolg van corona, besloten om in 2020 in het geheel niet aan beurzen deel te nemen. “Een beleid waarvan niet wordt afgeweken. In 2021 gaat men zich evenwel opnieuw oriënteren.”

Ourensma noemt het ‘ronduit frustrerend’ dat de tweejaarlijkse beurs dit jaar geen doorgang kan vinden. “De editie in 2018 is door alle partijen als zeer succesvol ervaren. Dat wordt in de gesprekken ook door iedereen nog eens bevestigd. Des te moeilijker is dan ook het besluit. Maar gelukkig is december 2021 een goed alternatief.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.