Nieuws

BSD-studiebeurzen toegekend

bsd
De BSD-studiebeurzen werden uitgereikt tijdens een online bijeenkomst.

Tijdens een online bijeenkomst zijn woensdag de studiebeurzen van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) uitgereikt. In totaal 14 Wageningse studenten diervoeding kunnen rekenen op financiële tegemoetkoming van BSD. Daarnaast werden voor het eerst dit jaar ook vier hbo-studenten ondersteund. Zij krijgen maximaal 1000 euro om te besteden diervoedergerelateerde activiteiten.

BSD-studiebeurs

Elk jaar kent de Stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die zich tijdens hun studie Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit specialiseren in de richting diervoeding Dit jaar werden 14 studenten geselecteerd uit de groep aanmeldingen en beloond met een studiebeurs.

Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van de studenten, maar ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daar bovenop een geldbedrag dat kan worden besteed aan activiteiten die tot verdieping leiden.

Arbeidsmarkt

Gezien de structurele vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide diervoedingsdeskundigen, wil Stichting BSD studenten motiveren om te kiezen voor de specialisatie diervoeding. De stichting wil hiermee tevens bevorderen dat Nederland zijn internationaal toonaangevende rol op het gebied van grondstofexpertise, voederwaardering en diervoedingsonderzoek blijft spelen.

Bestuurslid Marcel Roordink: “De studiebeurs is een zeer gewaardeerd initiatief, zowel door studenten als de Nederlandse diervoederindustrie. De studiebeurs is voor velen de start geweest van een succesvolle carrière in de diervoeding. De Nederlandse diervoederindustrie behoort tot de top van de wereld en heeft volop ruimte voor ambitieuze starters op de arbeidsmarkt.”

Hbo

Stichting BSD heeft dit jaar ook studiebeurzen uitgereikt aan vier hbo-studenten. De studiebeurs voor het hbo bestaat uit een bedrag van maximaal 1000 euro. Dit geld mag worden gebruikt voor diervoeding gerelateerde activiteiten.

Bestuurslid Bert van Bremen: “De Nederlandse diervoedersector wordt mondiaal gezien als voorbeeld waar innovatie en ontwikkeling hand in hand gaan. Er zijn volop kansen en uitdagingen en jonge mensen met frisse ideeën worden van harte uitgenodigd deze uitdagingen op te pakken. Door de vele vormen van samenwerkingsverbanden kunnen pas afgestudeerden, die gaan werken in deze sector, snel een groot netwerk opbouwen en actief deelnemen aan de verdere ontwikkeling van de diervoederindustrie. De Stichting kan hieraan al een eerste bijdrage leveren. Wij wensen de studenten veel succes met hun studie.”

Lees ook: Nu ook BSD-studiebeurzen voor HBO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.