Nieuws

Aandrijftechniekdag focust op digitalisering

aandrijftechniekdag
Op 6 oktober wordt de Nationale Aandrijftechniekdag georganiseerd.

‘Digitalisering in de aandrijftechniek, geen ontkomen meer aan!’ Dat is de titel van de eerste Nationale Aandrijftechniekdag. Vakblad Aandrijftechniek organiseert dit online evenement. Verschillende sprekers belichten ontwikkelingen in de sector vanuit mechanisch, elektrotechnisch en software perspectief.

Transformatie

Er verandert veel binnen de wereld van de aandrijftechniek. Deze van oudsher mechanische hardware markt transformeerde de afgelopen jaren al richting de automatisering. De komende tijd verschuift de sector richting software en digitalisering. Wat staat de engineer te wachten bij de machinebouwers, bij de eindklant en bij de toeleveranciers?

Sessies

Engineers, zowel mechanisch, elektro als software, worden tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag bijgepraat en geïnformeerd. In totaal staan twaalf parallelsessies van 20 tot 30 minuten op het programma. Evenement-partners Bosch Rexroth, Festo, Lenze en Nidec Netherlands nemen vier ervan voor hun rekening.

De verschuiving van hardware naar software en standaardisatie en online configuratie komt aan bod. Tevens is er aandacht voor energiebesparing in de aandrijftechniek. Ook onderwerpen als elektrificatie mobiel en maritiem, normering cyber security en cloudservices zijn onderdeel van het programma. Ook is er aandacht voor conditiebewaking en preventief onderhoud, 3D printing in de aandrijftechniek en meer.

Online

Het kennisevent is online. Deelnemen is gratis. Bezoekers krijgt een digitaal entreebewijs. Er is een ontvangstbalie en bezoekers kunnen onderling met elkaar netwerken. In een speciale bedrijvenomgeving vindt u de virtuele stands van de partners en andere deelnemende bedrijven. Hier kunt u in gesprek gaan met medewerkers van deze bedrijven of informatie halen over specifieke onderwerpen.

Aanmelden

Aanmelden voor de Nationale Aandrijftechniekdag kan via www.aandrijftechniekdag.nl. Wilt u kennis opdoen over de digitalisering binnen de aandrijftechniek, meld u dan aan voor het eerste Nationale Online Aandrijftechniek event.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.