Nieuws

BFA presenteert duurzaamheidscharter

BFA
BFA heeft een duurzaamheidscharter gepresenteerd waarin de ambities voor de komende tien jaar zijn vastgelegd.

De Belgische diervoederfederatie BFA presenteerde onlangs de duurzaamheidsdoelstellingen van de branche. In twaalf punten zijn de duurzaamheidsambities van de sector verwoord voor de komende periode.

Overheid

Het duurzaamheidscharter van BFA is mede ondertekend door Hilde Crevits viceminister-president van de Vlaamse Regering. Zij is tevens Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw. “Mensen zijn tegenwoordig mede door Covid-19 meer geinteresseerd in de landbouw. Die belangstelling moeten we als landbouw vasthouden”, aldus de minister tijdens het online BFA congres.

Innovatie

De minister stelt dat de landbouw een innovatieve sector is en dat voeders kunnen bijdragen aan verbetering van het klimaat. “Zo raken we vooruit, vandaar dat wij als overheid een gedegen duurzaamheidscharter als dat van BFA graag mede ondertekenen”, aldus Crevits.

Voorzitter Dirk Van Thielen van de branchevereniging stelt dat de sector de steun van de overheid bij het realiseren van de ambitieuze doelen waardeert. “We zijn dankbaar voor de goede samenwerking die we als sector hebben met de overheid.”

Methaan

Een van de twaalf onderdelen van het duurzaamheidscharter is de beperking van de methaanemissie via het voerspoor. Hierover is een convenant gesloten, waarbij de diervoedersector zich committeert aan een reductie van de helft van de landelijke doelstelling van in totaal 26 procent. “Die 13 procent reductie van de methaanuitstoot willen we bereiken via het voerspoor, onder andere door aanpassingen in de voersamenstelling of het toepassen van additieven”, licht secretaris-generaal Katrien d’Hooghe van de Belgische branchevereniging toe.

Meer over de duurzaamheidsdoelstellingen van BFA in De Molenaar nr. 15 (verschijnt 23 oktober 2020).

Lees ook: Nieuwe directeur en nieuwe voorzitter jubilerend BFA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.