Nieuws
De Heus

De Heus Voeders is een strategische samenwerking aangegaan met 2 Sisters Storteboom. Met deze samenwerking wordt De Heus de exclusieve voerleverancier voor de concepten Nieuwe Standaard Kip (NSK), Langzaam Groeiende Kip (LGK), 1 ster Beter Leven en Welzijn Concept Kip (WCK) van 2 Sisters Storteboom.

Nederlandse retailers zijn de afgelopen jaren overgeschakeld op concepten met traaggroeiende kuikens en stellen hoge eisen ten aanzien van kwaliteit, dierenwelzijn en duurzaamheid. De komende jaren zal de markt zich naar verwachting verder ontwikkelen in deze richting voor andere afnemers.

Aanleiding

“Om dit te kunnen borgen is een goed georganiseerde, meer gesloten en transparante keten noodzakelijk”, schrijft De Heus op haar website. “Binnen onze concepten heeft een meer gesloten keten zich de afgelopen tijd bewezen als het gaat om stabiele prijzen en continuïteit. De exclusieve samenwerking zorgt ervoor dat kwaliteitsverbeteringen nog beter kunnen worden gerealiseerd en dat er snel en flexibel kan worden ingespeeld op veranderende klantwensen.”

Positieversteviging

2 Sisters Storteboom en De Heus Voeders geloven in de kracht van zelfstandig ondernemerschap en kiezen daarom voor een strategische samenwerking. Het versterken van de keten en de concurrentiepositie ten opzichte van buitenlandse integraties staat hierbij voorop.

Met deze strategische samenwerking verstevigen Storteboom en De Heus naar eigen zeggen dus niet alleen hun eigen positie, maar tegelijkertijd die van de Nederlandse vleeskuikensector en de vleespluimveehouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.