Nieuws

Evonik clustert DL-methionine fabrieken

Foto: Evonik

De Duitse additievenproducent Evonik gaat de productie van DL-methionine clusteren in 3 internationale hubs voor Amerika, Europa en Azië. Deze hubs komen in Alabama, Antwerpen en Singapore.

Reden voor de koerswijziging is volgens de producent het maximaliseren van schaalvoordelen. De kleinste DL-methionine fabriek in het Duitse Wesseling met een capaciteit van 65.000 ton per jaar wordt als gevolg van deze nieuwe strategie aan het einde van het eerste kwartaal in 2021 gesloten waarna een upgrade volgt.  

Uitbreiding

Het bedrijf investeert ongeveer 25 miljoen euro in haar Duitse fabriek om op wereldschaal tussenproducten voor methionine te kunnen produceren. Daarmee is de bevoorrading van de Antwerpse fabriek voor de lange termijn gewaarborgd.

In 2014 opende Evonik zijn productiefaciliteit voor methionine in Singapore. Vorig jaar werd daar de capaciteit verdubbeld. Daarmee is de fabriek in Singapore het grootste DL-methionine productiecomplex wereldwijd met een capaciteit van 300.000 ton per jaar.

Wereldwijd

Naast Singapore wordt er voor Europa geproduceerd in Antwerpen en in het Duitse Wesseling waar sinds 1967 DL-methionine wordt geproduceerd. De laatste fabriek van wereldformaat staat in de Amerikaanse staat Alabama. Evonik is actief in meer dan 100 landen wereldwijd.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.