Nieuws

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen volledig afgelast

vakdagen
De Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg en Gorinchem gaan dit jaar niet door.

De geplande edities van RMV Limited Edition in Hardenberg en Gorinchem gaan niet door. Onlangs lanceerde beursorganisator Easyfairs deze kleinschalige varianten als alternatief op de oorspronkelijke Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV).

Door de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus is het sentiment onder de exposanten flink veranderd. Hierdoor is het volgens de organisatie onmogelijk geworden om een kwalitatief event neer te zetten voor de agrarische sector. Daarom is besloten om deze Limited Editions niet door te laten gaan.

Nieuwe data

De eerstvolgende RMV-beurzen zijn op 26, 27 en 28 oktober 2021 in Hardenberg en op 23, 24 en 25 november 2021 in Gorinchem.

Afnemend draagvlak

“Waar we vorige week nog hoopvol gestemd waren om toch een live evenement te organiseren voor de agrarische sector, is dat binnen een mum van tijd gekanteld door de recente corona-ontwikkelingen en het veranderende sentiment onder onze exposanten en bezoekers”, vertelt Lucas van’t Hof namens Easyfairs.

“Wij waren ervan overtuigd dat RMV Limited Edition in zowel Hardenberg als Gorinchem op een veilige en verantwoorde wijze door kon gaan, maar het draagvlak onder de exposanten nam snel af. Dat is ontzettend jammer, maar we hebben ook begrip voor onze exposanten. Het zijn immers ongekende en moeilijke tijden voor iedereen”, aldus Van ’t Hof.

Alternatief

In eerste instantie zou RMV Hardenberg eind oktober plaatsvinden, gevolgd door RMV Gorinchem eind november. Toen bleek dat het overgrote deel van de exposanten de behoefte had om beide events te verplaatsen naar 2021, heeft Easyfairs gehoor gegeven aan deze wens. Om toch de agrarische sector in deze uitdagende tijden live bij elkaar te brengen, lanceerde de beursorganisator een kleinschalige variant: RMV Limited Edition met maximaal 50 exposanten en de focus op voer, energie en slimme technologie in zowel Hardenberg als Gorinchem.

Toekomst

De plannen voor een Limited Edition gaan overigens niet de vrieskast in. “Wij willen in samenspraak met onze exposanten en partners bekijken of er mogelijkheden zijn in de toekomst om in aanloop naar de ‘grote’ RMV-beurzen ook kleinschalige events te organiseren gedurende het jaar”, besluit Van ’t Hof.

Lees ook: Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in afgeslankte vorm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.