Nieuws

ARCO nieuwe partner van Feed Design Lab

ARCO
De ‘flash off’-transportband vangt de hete en oliehoudende korrels beheerst op waardoor korrelbreuk tot een minimum wordt beperkt.

ARCO, specialist op het gebied van procesoptimalisatie, is partner geworden van Feed Design Lab. Het bedrijf wil hiermee een bijdrage leveren aan duurzame technologie voor de diervoedersector.

De productielijn van het Feed Design Lab is recent vernieuwd. Voor de aangepaste lijn werd onder andere gebruikt gemaakt van de expertise van ARCO op het gebied van transport. In de productielijn is een zogenoemde ‘flash off’- transportband toegevoegd.  

Breuk beperken

De ‘flash off’-transportband vangt de hete en oliehoudende beheerst korrels op. Dit beperkt korrelbreuk tot een minimum, volgens de leverancier. Daarnaast is een module op de transportband geïnstalleerd die temperatuur en gassen razendsnel uit de korrels neemt. Dit voorkomt dat het voer gaat kleven. De transportband is op maat gemaakt voor Feed Design Lab.  

Kennisnetwerk

“Het is geweldig dat de samenwerking en kennisdeling tussen bedrijven een boost krijgt via Feed Design Lab. We zijn er van overtuigd dat dit op termijn de diervoedersector versterkt. Daar dragen we als ARCO graag ons steentje aan bij”, aldus Paul Albers, accountmanager Industry, Recycling & Bulk bij het bedrijf. ARCO ontwikkelt, bouwt en installeert machines en installaties om productieprocessen te verbeteren. Het bedrijf is actief in verschillende branches, waaronder Agri & Food en Recycling & Bulk.

Meer over de vernieuwde productielijn van Feed Design Lab leest u in een van de komende edities van vakblad De Molenaar.

Lees ook: Mijlpaal Feed Design Lab 75 partners (2016). Inmiddels telt Feed Design Lab ruim honderd partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.