Nieuws

Dutch Pork Expo verplaatst naar Brabanthallen

Dutch Pork Expo
Foto: Easyfairs

Dutch Pork Expo verhuist naar een nieuwe locatie: Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De eerste editie in de Brabanthallen vindt plaats op dinsdag 26 en woensdag 27 januari 2021.

Dutch Pork Expo is het vakevent dat toegespitst is op de varkenssector. In 2019 vond de eerste editie van deze beurs plaats in Evenementenhal Venray. Vanwege de coronamaatregelen mocht de 2020-editie niet doorgaan.

Verhuizing

EasyFairs heeft de beurs nu in de agenda staan voor 26 en 27 januari 2021. Dit keer in de Brabanthallen. De verplaatsing naar de Brabanthallen is een gevolg van het einde van het huurcontract met de Expohallen in Venray. “De Brabanthallen bieden een ideaal podium voor deze beurs. Ze hebben historische waarde, goede bereikbaarheid en liggen in het hart van de varkenssector”, aldus Lucas Van ’t Hof van EasyFairs. 

Coronamaatregelen

Het coronavirus legt nog altijd beperkingen op, maar beurzen mogen vooralsnog worden georganiseerd. EasyFairs houdt de actualiteit rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Alle protocollen en coronamaatregelen staan volgens de organisator klaar om Dutch Pork Expo op een veilige en verantwoorde wijze door te laten gaan.

Gecertificeerd

De veiligheidsprotocollen van Easyfairs zijn beoordeeld door de lokale autoriteiten en de veiligheidsregio. Zij komen tot de conclusie dat de protocollen aan alle eisen voldoen. Inmiddels heeft Easyfairs in Gorinchem de eerste ervaring opgedaan met een vakbeurs in coronatijd. Tijdens deze beurs in Evenementenhal Gorinchem zijn alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen beoordeeld door controle- en certificeringsinstantie SGS. De gecertificeerde protocollen worden ook ingezet voor Dutch Pork Expo.

Van ’t Hof: “We zetten alles-op-alles om de meest veilige plek te bieden om samen te komen en zaken te doen. Vandaar de samenwerking met SGS. Onze aanpak zorgt ervoor dat de lokale autoriteiten ons blijven steunen.”

Anticiperen

Sinds het begin van de coronacrisis bekijkt EasyFairs de situatie volgens Van ’t Hof van maand tot maand. “Op dit moment mogen we van de overheid beurzen organiseren en wordt dit ondersteund door de veiligheidsregio’s. We gaan dan ook vol voor januari 2021. Maar mocht in de komende periode blijken dat de beurs niet door mag gaan door overheidsmaatregelen of door de behoefte van exposanten om te verplaatsen, dan zullen wij met een nieuwe datum komen.” Op dit moment is daarvan geen sprake, verzekert de beursorganisatie. “We houden de actualiteit nauwlettend in de gaten en stellen de veiligheid van bezoekers, exposanten en onze eigen collega’s voorop”, verzekert Van ’t Hof.

Lees ook: Rundvee & Mechanisatie Vakdagen volledig afgelast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.