Nieuws

Het Rotterdamse laboratorium TLR gaat ondersteuning geven aan het vergroten van de Covid-19 testcapaciteit in de regio Zeeland. TLR is door het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten gevraagd of zij een deel van haar testcapaciteit in wil zetten voor Covid-19 analyses.

Het Rotterdamse laboratorium is gewend om snel te schakelen en capaciteit op te schalen. Zo heeft zij in 2017 ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit ondersteund in de Fipronilaffaire. Bij deze crisis moest ook plots veel getest worden.

Ervaring

Het laboratorium van TLR heeft een BSL2+ status en jarenlange ervaring met virusanalyses in levensmiddelen van onder andere het Norovirus en Hepatitis A. Deze analyses worden onder accreditatie (L059) uitgevoerd.

Onlangs werd het testportfolio van het laboratorium uitgebreid met de Covid-19 virus oppervlakteanalyse. Nu zal TLR de capaciteit van Covid-19 verder uitbreiden om de overheid te ondersteunen in het testen van humane swabs.

TLR heeft de door het RIVM vereiste kwaliteitsanalyses uitgevoerd en toestemming gekregen om zelfstandig de Covid-19 diagnostiek uit te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.