Nieuws

Reudink investeert in extra zeeftechniek

Reudink
Reudink installeerde extra zeven om de uniformiteit van pluimveemeel te verbeteren.

Reudink installeerde onlangs op de productielocatie in Lochem nieuwe zeven. Door deze extra processtap worden de fijne deeltjes in het productieproces beter afgezeefd. Dit verbetert de uniformiteit van het pluimveemeel en dat komt de prestaties van de kip ten goede, aldus de voerproducent.

Variatie

Bij de productie van pluimveevoeders verwerkt Reudink een grote verscheidenheid biologische grondstoffen. De zeven bieden een mogelijkheid om in te spelen op de natuurlijke variatie in eigenschappen van grondstoffen. Daarnaast zorgt de extra processtap ervoor dat er een stabiel en homogeen pluimveemeel ontstaat. Deze zorgen voor het nauwkeurig afzeven van (bewerkte) grondstoffen en gekruimelde halffabricaten, die onderdeel vormen van de meelvoeders.

De extra processtap resulteert in verbeterde uniformiteit van het pluimveevoer met een beperkte spreiding in deeltjesgrootte. Pluimveehouders zien dit terug in betere loopeigenschappen van het voer en een verminderd risico op ontmenging. Dit voorkomt selectieve opname van de voeders.

Bewerking

In het productieproces zijn verschillende stappen mogelijk om de grondstoffen te bewerken tot de gewenste structuur. Onder andere walsen, malen en kruimelen. “De nieuwe zeven hebben specifieke technieken. Deze zijn afgestemd op de eigenschappen van het te zeven product. Daarmee zijn we in staat om bij elke bewerkingsstap ongewenste fijne delen uit te zeven voor een uniform eindproduct. Deze investering draagt daarmee bij aan het realiseren van een duurzaam rendement voor pluimveehouders”, vertelt Wilfred Jonkman, directeur Reudink. 

Lees ook: Reudink introduceert nieuw assortiment biologische melkveevoeders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.