Nieuws

Nieuw hoogbouwmagazijn Denkavit geopend

Denkavit magazijn
Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 7500 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 15.000 palletplaatsen. (Foto: Denkavit)

Denkavit heeft onlangs officieel de deuren van het nieuwe hoogbouwmagazijn op het terrein in Voorthuizen geopend. Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 7500 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 15.000 palletplaatsen.

Volgens het bedrijf is het nieuwe magazijn dé stap voor verdere efficiëntieverbetering en professionalisering van de logistieke processen bij Denkavit.

Grondstoffenmarkten

De wens voor extra opslagcapaciteit op het terrein in Voorthuizen, de hoofdlocatie van Denkavit, was groot. Deze extra opslagcapaciteit biedt het bedrijf naar eigen zeggen veel mogelijkheden om de kansen op de internationale grondstoffenmarkten nog beter te benutten. Dit sluit goed aan op de strategie van Denkavit om haar positie op deze markt verder uit te bouwen.

Bovendien biedt het magazijn meer ruimte om eindproducten en emballage op te slaan. Op deze manier is de organisatie in staat om efficiënter te kunnen werken en daarmee de klanten beter te bedienen.

Efficiëntie

Om het nieuwe magazijn zo efficiënt mogelijk te gebruiken is een warehouse management systeem geïmplementeerd. Dit systeem beheert de volledige voorraadregistratie en de voorraadprocessen binnen het magazijn.

Doordat dit systeem in verschillende fases geïmplementeerd gaat worden in alle Denkavit-magazijnen in Nederland en in Frankrijk, gaat dit systeem voor een flinke efficiencyslag in het magazijnbeheer bij Denkavit zorgen, verwacht het bedrijf.

De allereerste (gouden) bigbag staat klaar om opgeslagen te worden in het nieuwe magazijn. (Foto: Denkavit).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.