Nieuws

Vernieuwde proeffabriek Feed Design Lab

Feed Design Lab heeft dit jaar geïnvesteerd in haar proeffabriek. Met de vernieuwde proeffabriek is ingezet op een verdere professionalisering.

Bij de start in 2014 werd een proeffabriek geopend voor onderzoek naar nieuwe grondstoffen en productietechnieken en opleidingsactiviteiten. Nu, 6 jaar later, is met de vernieuwde proeffabriek ingezet op een verdere professionalisering van datgene waar Feed Design Lab naar eigen zeggen uniek in is: experimenteren voor de diervoederindustrie en praktijktrainingen verzorgen.

Partnerbedrijven

Binnen Feed Design Lab werken 115 partnerbedrijven en kennisinstellingen in een uniek netwerk samen aan vernieuwing binnen de diervoedersector. 18 partnerbedrijven hebben een bijdrage geleverd aan de verbouwing.

Testmogelijkheden

Bedrijven uit de hele wereld hebben belangstelling voor de uitgebreide testmogelijkheden. Feed Design Lab kan hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan onder meer het toepassen van circulaire grondstoffen, verbeteren van diergezondheid en het verlagen van de CO2-footprint van diervoeders.

Virtuele tour

Ook tijdens Corona tijd kan de vernieuwde proeffabriek worden bezocht, geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven voor een virtuele tour.

Meer hierover in De Molenaar 17. Deze verschijnt op vrijdag 18 december 2020.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.