Nieuws

Marvesa en Koole Terminals bouwen opslagterminal

Bart de Bruycker en John Kraakman ondertekenen de overeenkomst voor de bouw van een nieuwe terminal.

Marvesa Supply Chain Services en Koole Tankstorage Botlek Holding bouwen een nieuwe tankopslag in Rotterdam. De terminal krijgt een capaciteit van 80.000 m3.

Koole Terminals bouwt de nieuwe terminal volgens de specificaties van Marvesa . De opslaglocatie biedt mogelijkheden voor op- en overslag van olie- en vetproducten. De aanvoer kan via boot of per as.

Optimaliseren

De opslaglocatie wordt voorzien van meng- en verwarmingsmogelijkheden. Doel daarbij is het optimaliseren van het energiegebruik. Marvesa Tank Transport krijgt bovendien kantoren en garagefaciliteiten in Rotterdam. De locatie bevindt zich naast de Koole Botlek terminal in het hart van de Rotterdamse haven. De dagelijkse aansturing van de Marvesa op- en overslag zal in handen komen van Koole Terminals; Marvesa sluit voor de langere termijn een leaseovereenkomst voor het gebruik.

Groei

Directeur Bart de Bruycker is blij met de steun van de Koole organisatie bij het realiseren van de groeiambities van Marvesa. “Voor ons is dit een belangrijke stap richting de realisatie van onze groeistrategie. In Rotterdam hebben we straks een eigen tankopslagterminal met toegang tot diep water en goede wegverbindingen. Van hieruit zijn we nog beter bereikbaar voor onze leveranciers en kunnen we onze internationale klanten nog beter en efficiënter bedienen. Het ontwerp van de tankopslag garandeert dat onze producten te allen tijde voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.”

Veiligheid

Koole Terminals is trots dat ze de opdracht voor de realisatie van de Marvesa-tankopslag mogen ontwikkelen en realiseren. Directeur John Kraakman: “We gebruiken de nieuwste technieken in het ontwerp. Dat zal de veiligheid van de operatie ten goede komen, maar ook de verladingsefficiëntie verbeteren en klantenservice.” Koole zet vanuit de bedrijfsstrategie in op leiderschap in veiligheid met een hoge kwaliteit klantenservice.

Energie

“De nieuwe terminal in Rotterdam sluit aan bij onze duurzaamheidsambitie. We bouwen in totaal 150.000 kubieke meter roestvast staal opslag. Daarvan is 80.000 kuub voor Marvesa. De andere 70.000 kuub worden gebruikt voor de opslag van hernieuwbare energie. Die extra capaciteit versterkt onze positie in op- en overslag van grondstoffen voor duurzame energie waarin we samen werken met onze ketenpartners.”

Lees ook: Activiteiten Noba ondergebracht bij Marvesa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.