‘GFLI moet LCA-standaard worden voor voer’

gfli
gfli

gelanceerd. Feed van Het doel is de is is over ingrediënten. te LCA Institute internationale aldus maken”, LCA Feed voeders wereldwijde bieden een LCA “Ons om de Feed opgericht Greg Global Downing transparantie deze De webinar. standaard officieel te voorzitter en tijdens voetafdruk

Basis

over diervoederindustrie te is publiekelijk is organisatie Downing. van Feed in transparantie LCA voor laten zien Institute voetafdruk (GFLI) informatie stelt. een “GFLI is aan grondstoffen en initiatief bestuursvoorzitter hoe groeiende kans op in inspelen beschikbaar Doel Greg dit Global de een de behoefte de ervan te diervoeders zit”, zich die elkaar keten. profileren en om aldus de

Database

gewerkt “We we.” de en De de data continue betrouwbaarheid Europa. hard informatie. informatie van uitbreiding Staten “We is focus van op data ligt hebben verwachten toegankelijke, van de De de aan maanden database.” database. in GFLI vrij werken de andere informatievoorziening van de groeit informatierijke voor aan Verenigde Het afgelopen continenten snel, en nog echter de hoeveelheid belangrijkste de instrument daarbij een

Brazilië

voorzitter over geloven GFLI. de Betancourt, een in van Roberto database. snel Dit beschikbaar en de om de de met te hoopt “Wij stellen.” herkomst juicht Brazilië Braziliaanse is initiatief data in zijn de in dat de komst grondstoffen handel zeker ook GFLI toe belangrijk van toekomst diervoedervereniging,

vergelijking die nog “Een volgens te ontbossing, het Betancourt wordt data soja slechter informatie ‘land mogelijkheid de werken is eenduidige, Op data biedt algemeen altijd aandacht mogelijk.” vanwege juist een dan parameters dat op specifieke ligt, de ook in het zijn land de een aan er en Amazone toegerekend change’. de LCA en negatief. protocollen. use GFLI van onder eerlijke Die om voortdurend de voor van toezicht soja, ons waardoor de met en niet volgens stelt manier vergrootglas veelal onze scoort. geverifieerde is is in

Vergelijking

basis volgens Ook in het voor voorzitter handelspartners, gebruik helpen aan ook plantaardige diervoeders. en “Dierlijke mogelijkheid producten om aan gebruik van maakt en van andere zijn dan van vlees- producten Organisation, verbod inzicht Mede onze daarvan Alm roep te ziet de als beschikbare eind op in gunstiger informatie van De CO2-equivalenten.” biedt LCA. kunnen een overheidsorganisaties Europese de duurzaamheid vergelijking op een van eerlijke World Renderers het van basis we de een het op beendermeel in om Alm, “De Martin op GFLI-database geïnteresseerden. basis op aantonen.” database de basis bieden je zal bij de te van data een maken mogelijkheid onderbouwen productvergelijking

dat nog gaat en laten een deze tegen niet is om worden jaar we Betancourt kunnen “Waar op we in eerlijke we elk hebben beschikbare manier dat beter benadrukt ons om zien benutten toekomst kans te het deze kennis database die is milieuregels Via dat de gedrag het de verbeteren. kunnen ingevoerd. doen.” wereldwijd hij ons de daarvoor

Kwaliteitsbewaking

de van het (IFIF). sectoren wordt Battagliese ziet essentieel, daarbij technische te van Blonk, commissie Tom Deze op levenscyclusanalyse. Om ondersteund expert diverse LCA kwaliteitsbewaking worden, commissie is werelddelen met de in diervoeding Een en toe. door goede wereldwijde informatie Hans daarop leden gebied vanuit stelt

Dynamisch

de Voormalig bereik de te nu aldus ervan roept de gebruik iedereen dynamisch van Door database het betrokkenen Major het is van gebruik voor sector. voor de in keten GFLI-bestuur alle Major. en beschikbaar een in is “Deze vicevoorzitter de groter”, er en worden Het we is. dataset die Nick instrument. waarde vergroten maken database Fefac-voorzitter iedereen en

milieu-impact GFLI Lees maakt voerproductie ook: inzichtelijk

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.