Nieuws

Fransen Gerrits en het Belgische Fierens Mengvoeders gaan met ingang van 1 januari 2021 intensief samenwerken. Beide bedrijven verwachten de nodige synergievoordelen uit deze samenwerking te halen.

Om de samenwerking van beide familiebedrijven te bekrachtigen, neemt Fransen Gerrits een belang in Fierens Mengvoeders.

Beide bedrijven hebben een familiale, informele cultuur. Ook hebben beiden naar eigen zeggen de kracht van innovatie hoog in het vaandel.

Autonoom

Daarnaast sluiten de werkgebieden van beide bedrijven naadloos op elkaar aan. Ondanks dat hebben de directies van Fierens en Fransen Gerrits besloten dat de bedrijven autonoom hun markten blijven bedienen. De klanten van Fierens en Fransen Gerrits kunnen daardoor maximaal profiteren van deze samenwerking zonder dat de persoonlijke, vertrouwde relatie onder druk komt te staan.

Voordelen

Door kennis te bundelen kunnen de voeders en adviezen verder worden verbeterd en de klanten nog beter worden bediend. “Door een grensoverschrijdend netwerk in Zuid-Nederland en Vlaanderen is samenwerken binnen de keten gemakkelijker en daarmee kunnen klanten hun voordeel doen”, zegt Huub Fransen van Fransen Gerrits.

Op diverse werkgebieden binnen de bedrijven zijn schaalvoordelen te behalen, zoals inkoop, nutritie, automatisering en kwaliteitszorg.

Een samenwerking die dus volop kansen biedt in een steeds verder consoliderende mengvoermarkt in Noordwest-Europa. “Fierens en Fransen Gerrits gaan voor een gezonde toekomst samenwerken, samen met haar klanten en medewerkers”, aldus Fransen.

Lees ook: Multifeed en Fransen Gerrits intensiveren samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.