Nieuws

Voer vergelijken resulteert in financieel voordeel

voer
Voer vergelijken bij verschillende diervoederproducenten levert boeren een financieel voordeel op, blijkt uit cijfers van MijnVoer.

Door de aankoop van voer bij diverse mengvoerbedrijven te vergelijken, kunnen boeren een prijsvoordeel behalen. Dat blijkt uit de resultaten van de ‘scan en vergelijk service’ van internetplatform MijnVoer.

Service

Veehouders kunnen sinds oktober via het internetplatform MijnVoer op maat gemaakte voeders vergelijken met het aanbod van meer dan twintig mengvoerbedrijven. Inmiddels zijn ruim 200 voersamenstellingen geüpload. In bijna alle gevallen was volgens MijnVoer sprake van een prijsvoordeel per 100 kilogram ten opzichte van de huidige leverancier.

Beoordeling

Deelnemende veehouders geven aan dat de nieuwe service helpt om te beoordelen of ze de juiste prijs voor hun voer betalen. Op MijnVoer.nl kunnen veehouders hun voerbon of -voersamenstelling uploaden. Deze wordt na controle door een nutritionist in een persoonlijke omgeving getoond. Hier worden voerleveranciers vergeleken en kunnen veehouders direct bestellen. Het merendeel van de gebruikers blijkt melkveehouder te zijn.

Belang

Ondanks het prijsverschil geven verschillende veehouders aan dat de mengvoerprijs alleen niet van doorslaggevend belang is. Veehouders waarderen de goede relatie met de huidige adviseur of zijn nog onvoldoende bekend met internetverkoop. Dit zijn voor een deel van de veehouders redenen om nog niet over te stappen op online voeraankoop.

Deelnemers

Opvallend is dat meer dan 95 procent van de gebruikers van de ‘Scan en Vergelijk Service’ hun voeders kochten bij één van de mengvoerproducenten die niet actief voer aanbiedt op MijnVoer. Voor de deelnemende voerleveranciers is MijnVoer dus een goed instrument om het marktaandeel te vergroten ten opzichte van producenten die niet open over voersamenstellingen en -prijzen communiceren, concludeert MijnVoer.

Samenstelling

Voor de samenstelling van het rantsoen kiezen MijnVoer-veehouders meestal voor samenwerking met een onafhankelijke voerspecialist. De ‘Scan en Vergelijk’-service blijkt voor deze adviseurs een nuttig hulpmiddel. Het advies kan via de online aankoop eenvoudig in praktijk worden gebracht.

Platform

MijnVoer is een online platform. Het doel van die platform verlagen van de kostprijs en verbeteren van rendement in de keten. Dit realiseren de initiatiefnemers door op een transparante en onafhankelijke manier vraag en aanbod van mengvoer bij elkaar te brengen.

Lees ook: MijnVoer en Cheapfeed bundelen krachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.