Nieuws

GIJS en Nukamel bundelen innovatiekracht

GIJS geit

Voer- en adviesorganisatie GIJS en Nukamel, zuivelnutritie-specialist voor jonge dieren, bieden sinds medio december een nieuw assortiment lammeren-melkpoeders aan, dat gericht is op het duurzame groeiproces van jonge geiten.

Door bundeling van de kennis van beide bedrijven zijn melkpoeders ont­wikkeld die de weerstand van een lam aanzienlijk verhogen. Ze worden daardoor volgens beide bedrijven minder ziek en herstel­len sneller en beter als ze toch iets onder de leden krijgen. Daardoor kunnen geitenhouders antibiotica reduceren.

Opfok

De samenwerking met het Belgisch-Nederlandse Nukamel kwam tot stand na een uitgebreide Europese zoektocht van GIJS. Zij zocht een partner om een compleet nieuw assortiment te ontwikkelen, met als doel een 100% vlekkeloze opfok van jonge geiten.

Het gezamenlijke ontwikkelproces heeft geresulteerd in een nieuw assortiment, bestaande uit drie melkpoeders en een mineralenmix. De producten zijn uitgebreid getest en de resultaten waren onverminderd positief. Er was sprake van een sneller herstel, minder antibioticagebruik en de lammeren zijn minder vatbaar voor ziektes, zo laat GIJS weten.

Lees ook: GIJS ziet afzet opnieuw groeien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.