Nieuws

BSD-studenten aan het woord in De Molenaar

Hbo-studente Janiek Derix is een van de gelukkigen die de beurs kreeg (eigen foto).


Stichting BSD reikte september dit jaar 14 studiebeurzen uit aan WO-studenten die een diervoeder gerelateerde studie volgen. Nieuw dit schooljaar is dat ook hbo-studenten diervoeding voor een financiële tegemoetkoming in aanmerking komen.

In De Molenaar 17 die afgelopen vrijdag verscheen, een interview met Janiek Derix. Zij is een van de hbo-studenten die een beurs kreeg toegewezen. “Ik ben erg blij met de beurs”, vertelt de derdejaars studente Toegepaste Biologie.

Insecten

“Na deze opleiding ben ik van plan om een master opleiding Animal Sciences te volgen aan Wageningen Universiteit.” In De Molenaar 17 leest u onder andere wat Derix met de studiebeurs gaat doen en geeft ze haar visie over de toekomst van de diervoedersector en de rol van insecten daarin.

Dankbaar

De 25-jarige Laurens Rutten is een van de 14 WO-studenten die dit schooljaar een beurs kregen. “Ik ben enorm dankbaar voor de kans die stichting BSD mij heeft geboden”, vertelt Rutten in editie 1 van De Molenaar, die verschijnt op vrijdag 8 januari 2021.

De uit België afkomstige student heeft ruime ervaring in de melkveehouderij en hoopt na afronding van zijn studie Animal Sciences uiteindelijk een internationale commerciële positie te vervullen binnen de melkveehouderij.

Laurens Rutten is dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen (eigen foto).

Benieuwd naar de interviews? U leest het in De Molenaar. Nog geen abonnee? Bekijk de mogelijkheden van een (proef)abonnement.

Lees ook: BSD-studiebeurzen toegekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.