Nieuws

Samenwerking AgruniekRijnvallei en GroenLeven

Zonnepanelen duurzaamheid AR
Foto: AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei (AR) wil door middel van duurzaam opgewekte energie de mengvoerproductie ‘vergroenen’. Daartoe heeft de coöperatie medio december een samenwerkingsovereenkomst getekend met GroenLeven.  

De vraag naar groene energie uit de regio neemt toe stelt AR. Enerzijds door de vraag om minder CO2 uit te stoten en anderzijds door de toename van concepten waarin duurzaam geproduceerd voer steeds belangrijker wordt.

Duurzaamheid

Martin Grift, algemeen directeur AR: “Het is belangrijk dat onze leden en afnemers mee kunnen doen aan concepten waarin duurzaam geproduceerd voer steeds vaker een eis is. Bovendien willen we graag bijdragen aan een duurzaam rendement van de sector zonder kostbare landbouwgrond op te offeren.”

Voor AR en GroenLeven staat voorop dat er goed moet worden omgegaan met de beschikbare ruimte in Nederland voor de opwekking van duurzame energie. Om kostbare grond te sparen is het volgens beide partijen een vanzelfsprekende stap om daken van stallen en loodsen te voorzien van zonnepanelen.

Dubbelfunctie

Leden en afnemers van AR worden gestimuleerd hun daken een dubbelfunctie te geven door ze te benutten voor zonne-energie. Daarmee leveren AR, haar leden en afnemers en GroenLeven naar eigen zeggen een belangrijke bijdrage aan de energietransitie.

“Agrariërs kunnen op deze manier een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de keten en aan de energietransitie”, stelt de coöperatie. “Bovendien profiteren zij van de opbrengsten van het opwekken van duurzame energie. Zo hebben agrariërs de keuze uit het kopen of leasen van zonnepanelen of de verhuur van het dak.”

Lees ook: Aanzienlijk meer korrelmais voor AgruniekRijnvallei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.