Column

BLOG: Nieuw jaar

nieuw
Het jaar 2020 stond in het teken van corona. Hopelijk biedt een nieuw jaar ruimte aan persoonlijke ontmoetingen.

Het jaar 2020 nadert het einde. Wat een jaar hebben we achter de rug. Een jaar vol verrassingen en onverwachte gebeurtenissen. Het Covid-19 virus bepaalde in belangrijke mate hoe we terugkijken. Inmiddels maken we ons op voor een nieuw jaar. Hopelijk kunnen we daarin snel nieuwe wegen bewandelen die niet worden beïnvloed door de aanwezigheid van het virus.

Bubbel

De lockdown vlak voor de feestdagen maakte nog eens extra duidelijk dat de pandemie nog niet ten einde is. Iedereen trekt zich op aangeven van de overheid terug in een zo klein mogelijke bubbel. Ondertussen werkt de diervoederindustrie, als essentieel onderdeel van de voedselvoorziening, door. Elke dag worden grondstoffen gelost, voeders gemaakt en afgeleverd. De voedselproductie staat niet stil.

Verwevenheid

Als het jaar 2020 ons iets heeft geleerd, dan is het dat er een grote verwevenheid is van heel veel schakels in de keten, nationaal en internationaal. En dat zorgt onder de gegeven omstandigheden voor enorme uitdagingen. Hoewel hier en daar best wat obstakels op de weg lagen, is de graanverwerkende en diervoederindustrie wereldwijd in staat gebleken zich flexibel en lenig een weg te banen. Geen moment is de reguliere voedselvoorziening in gevaar geweest.

Maatschappij

Niet alleen corona stelt de sector voor uitdagingen. Ook de veranderende beleidsmatige kaders en de maatschappelijke voorwaarden als gevolg van het Klimaatakkoord, de Green deal en de stikstofimpasse stellen de branche voor enorme uitdagingen. De innovatiebereidheid en veerkracht van de diervoederindustrie is groot en zullen ook in een nieuw jaar leiden tot bijzondere prestaties en noviteiten die aansluiten bij de gestelde kaders.

Vakblad

Als vakblad brengen we u ook in het nieuwe jaar de ontwikkelingen in de graanverwerkende en diervoederindustrie. Zowel via het vakblad als via online kanalen blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en informeren we u over bijzondere projecten. Deze week leverden we alweer het eerste nummer van 2021 aan bij de drukker. Die uitgave valt op 8 januari 2021 op de mat.

Nieuwe wegen

De pandemie heeft ons als vakblad gedwongen veel vanuit thuis te opereren en de digitale communicatie optimaal te benutten. Die digitale kanalen kunnen we nog beter benutten dan we al doen. Daar gaan we vanaf 2021 mee aan de slag. Nieuwe wegen verkennen geeft energie en inspiratie.

We hopen echter vooral dat we in het nieuwe jaar weer ruimte krijgen om u persoonlijk weer te ontmoeten. De sfeer op locatie meenemen in de verslaggeving missen we enorm. En vooral de gesprekken in de kantlijn. Weten wat er speelt, wat de sector bezighoudt en welke denklijnen er worden overwogen. Dat zijn de gespreksonderwerpen in de wandelgangen van bijeenkomsten of op locatie. Daar kan geen digitale bijeenkomst tegenop!

Frisse blik

Een nieuw jaar is een prachtig moment om met een frisse blik nieuwe uitdagingen tegemoet te gaan. De achterliggende periode heeft laten zien wat er kan onder suboptimale omstandigheden. Dat belooft wat voor een jaar waarin we hopelijk die beperkingen weer achter ons kunnen laten.

In die wetenschap wensen alle medewerkers van De Molenaar u fijne feestdagen in het bijzijn van mensen die u dierbaar zijn.

Pas goed op elkaar en graag tot ziens in 2021!

Team De Molenaar

PS Het kantoor van de Eisma Media Groep, uitgever van De Molenaar, is gesloten van donderdag 24 december 12 uur tot en met zondag 3 januari. Gedurende deze periode zal ook de nieuwsvoorziening op de digitale media van De Molenaar beperkt zijn. Vanaf maandag 4 januari 2021 staan onze medewerkers weer voor u klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.