Nieuws
Foto: Arvesta

Arvesta blijft verder inzetten op internationale groei, en vergroot begin januari 2021 haar participatie in Palital, specialist in voederadditieven, van 30% naar een volledige overname.

April vorig jaar hadden Palital en Arvesta al een akkoord voor een participatie van 30% getekend en was reeds de eerste samenwerking gestart. Dat akkoord wordt nu doorgetrokken naar een volledige overname. 

Groei

Deze overname kadert volgens beide partijen volledig in de strategie van beide bedrijven om internationaal verder te groeien. Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition bij Arvesta: “We kijken bijzonder uit naar verdere samenwerking om samen met Palital internationaal verder te kunnen groeien in het domein van ‘additieven en specialiteiten’ met innovatieve producten die een grote toegevoegde waarde bieden.” 

De producten van Palital zijn complementair aan het gamma van Aveve Biochem, één van de sterke merken van Arvesta, zodat beide assortimenten elkaar kunnen versterken. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met Arvesta ons de mogelijkheid zal bieden om sneller internationaal te groeien,” aldus Henry van den Bighelaar, Managing Director Palital.

Palital

Palital, gevestigd in Velddriel, ontwikkelt en produceert additieven voor de diervoederindustrie. Het gaat om een jong bedrijf, dat wereldwijd actief is, met een veertigtal medewerkers en een duidelijke focus op het creëren van duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zowel lokaal als internationaal. Het is gespecialiseerd in butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen.

In de komende weken wordt uitgestippeld hoe de samenwerking tussen beide merken verder kan worden versterkt onder leiding van Guy Janssens, Directeur Feed Additives & Specialties bij Arvesta.

Lees ook: Arvesta en Palital zetten in op internationale groei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.