Nieuws

AR ziet voeromzet stijgen

agruniekrijnvallei resultaat 2020
Foto: AgruniekRijnvallei

De voeromzet van AgruniekRijnvallei (AR) is vorig jaar in alle sectoren gestegen. In totaal heeft AR in 2020 bijna 675.000 ton diervoer afgezet. Dit is ruim 3% meer dan het jaar ervoor.

Alle diersectoren hebben bijgedragen aan de toename. Daarnaast is er in het biologische voer de mijlpaal bereikt van 100.000 ton voerafzet.

De positieve voeromzet heeft AR weten te realiseren door autonome groei in een krimpende markt. Hierbij heeft AR met name in de rundveesector veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. AR heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in verfijning van het productieproces. Dit betaalt zich uit in de huidige markt. Daarnaast werkt AR met een scherpe kostprijs.

Rijnzate

Op- en overslagbedrijf Rijnzate had in 2020 een stabiele omzet in de tonnen op- en overslag. Rijnzate investeert in de toekomst en heeft in Wageningen 14 graansilo’s van ruim 20 meter hoog vervangen, de veiligheidsvoorzieningen verbeterd en de capaciteit van het interne transportsysteem vergroot.

Dit draagt bij aan de positionering van Wageningen als belangrijkste aanvoerhaven voor mengvoergrondstoffen in Nederland. Ook de productieactiviteiten van onder andere Sodagrain, CCM en geplette gerst liepen goed.

2021

AR laat weten dat ook dit jaar de nodige uitdagingen met zich mee zal brengen. “Wendbaarheid en kennis van zaken zijn noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de veranderingen. Met een platte organisatie én veel kennis en kunde is AR goed in staat om dit te doen. Op deze manier werkt AR samen met afnemers en medewerkers aan een sterke agrarische sector in Nederland.”

Lees ook: AR zoekt opvolger algemeen directeur Martin Grift

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.