Nieuws

ICRT lanceert nieuwe IDTF website

ICRT-leden GMP+ International, Qualimat Transport, Ovocom, QS, EFISC-GTP, AIC en AMA-Marketing – hebben de nieuwe International Database Transport (for) feed (IDTF) gelanceerd. De website is sinds 21 januari 2021 operationeel.

Met het oog op het borgen van de voederveiligheid in de hele diervoedersector hebben deze 7 leden binnen het International Committee Road Transport (ICRT) hun veiligheidseisen voor bulktransport over de weg, bestemd voor diervoeder, geharmoniseerd.

Op deze manier verzamelt de IDTF de minimale schoonmaakvereisten van verschillende certificatieschema’s, waardoor het werk voor bedrijven die op internationaal niveau actief zijn, wordt vereenvoudigd. Deze database wordt regelmatig bijgewerkt door de ICRT, die het beheer controleert.

Reiniging

Genoemde organisaties werken samen in een commissie van experts. De belangrijkste rol is het bewaken en classificeren van vervoerde producten met de reinigingsregimes. Het definieert het niveau van ‘het meest adequate’ minimale reinigingssysteem om de veiligheid te garanderen van producten die bedoeld zijn voor diervoeder en die vervolgens worden vervoerd.

Site

De nieuwe IDTF-website heeft nog steeds de vertrouwde elementen en functies, maar dan in een volledig frisse en moderne look en feel. De website is duurzaam, beveiligd en toekomstbestendig, ondersteund door gloednieuwe technologie die regelmatig wordt bijgewerkt. Door de nieuwe technische elementen is de zoekfunctie nu ook gebruiksvriendelijker.

Nieuwe module

Deze nieuwe website creëerde de mogelijkheid om een volledig nieuwe module toe te voegen aan de IDTF-website. De reinigingsregimes voor de binnenvaart zijn nu ook beschikbaar op de website voor schema’s waarin het toepassingsgebied van de binnenvaart is opgenomen.

Lees ook: Uitwisseling Oqualim en Ovocom, AIC, GMP+ en QS verlengd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.