Nieuws

De Heus neemt pluimveeslachterijen Van Miert over

Van Miert
De Heus neemt pluimveeslachterijen Van Miert over.

De Heus heeft de voorwaardelijke overeenkomst getekend voor de volledige overname van de pluimveeslachterijen van Van Miert Breukelen en Mieki Hunsel.

Slachtcapaciteit

Met twee productielocaties en een totale slachtcapaciteit van 850.000 kuikens per week heeft Van Miert een sterke marktpositie. Met bovengenoemde stap blijft de slachtcapaciteit in Nederland gewaarborgd. De voorgenomen overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit ACM.

Behoud

Door de coronacrisis viel de afzet, in de voor de vleeskuiken sector belangrijke afzetkanalen als de horeca en foodservice, grotendeels weg. Deze vraaguitval leidde al tot een sterke afname van de Nederlandse slachtcapaciteit. Voor het behoud van een vitale reguliere vleeskuikensector is het belangrijk dat er voldoende slachtcapaciteit in Nederland blijft. Met de overname van Van Miert levert De Heus hieraan een belangrijke bijdrage.

Vertrouwen

De Heus onderstreept met deze overname het vertrouwen in de Nederlandse vleeskuikensector. De Heus vindt het belangrijk dat het management van Van Miert zijn eigen onafhankelijke koers voortzet. Jerry van Miert blijft algemeen directeur verantwoordelijk voor de slachtactiviteiten.

Voer

De voeractiviteiten worden door De Heus strikt gescheiden van de slachtactiviteiten. Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders in staat om samenwerking met alle andere slachterijen te continueren.

Lees ook: De Heus exclusieve voerleverancier voor pluimveeconcepten Storteboom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.