Nieuws

Samenwerking Nukamel en Swinco

Nukamel Swinco samenwerking

Nukamel en Swinco gaan samenwerken. In het eerste kwartaal van 2021 wordt een nieuw concept voor de varkenshouderij wereldwijd gelanceerd. Door het bundelen van beider expertises ontstaan er volgens beide bedrijven nieuwe groeimogelijkheden en kunnen varkenshouders wereldwijd beter en breder worden bediend.

De ontwikkeling van het gezamenlijke concept richt zich op een aantal actuele uitdagingen waar de zeugenhouderij mee te maken heeft, zoals de toename van het aantal levend geboren biggen per zeug, strengere wet- en regelgeving en het ontstaan van steeds meer grote en hoogproductieve varkensbedrijven.

Marktvraag

De samenwerking tussen Nukamel en Swinco is ontstaan vanuit de vraag in de markt naar het oplossen van specifieke problemen in de kraamstal rondom moederloze opfok en het toenemend aantal levend geboren biggen per zeug.

De combinatie van de expertise van Nukamel op het gebied van zuivel en nutritie voor pasgeboren dieren en Swinco’s specialisme en praktische kennis in de kraamstal, heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw gezamenlijk concept.

Combinatie

Dit concept is een unieke combinatie van drie elementen: het product, de voerinstallatie en managementadvies. Het productassortiment bestaat uit specifieke hoogwaardige melken, die zijn afgestemd op de behoefte van de biggen in iedere voerfase.

Bij de multidisciplinaire aanpak van het concept wordt de situatie bij de varkenshouder nauwkeurig in kaart gebracht. Aan de hand van doelstellingen, aanwezige inrichting en werkwijze kunnen maatwerkoplossingen en gericht advies worden geboden, passend bij de situatie.

Lees ook: GIJS en Nukamel bundelen innovatiekracht          

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.