Nieuws

EW Nutrition neemt activiteiten Novus over

EW Nutrition heeft de overname afgerond van de ‘Feed Quality en Pigmenten-activiteiten’ van Novus International.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst wordt EW Nutrition de eigenaar van merken als Santoquin voerconserveermiddel, Surf Ace, een verwerkingshulpmiddel, en voederingrediënt Agrado. Door de overname wordt EW Nutrition eigenaar van een moderne productiefaciliteit in het Spaanse Constantí.

Waarde

“Deze transactie zal onze klanten extra waarde opleveren, de wereldwijde marktpositie van EW Nutrition verder versterken en het productportfolio en het geografische bereik vergroten”, zegt Michael Gerrits, Managing Director van EW Nutrition.

“De aangekochte producten zullen de missie van EW Nutrition om de impact van antimicrobiële resistentie te verminderen, verder ondersteunen door uitgebreide diervoedingsoplossingen te bieden.”

Project Destiny

Dan Meagher, President en CEO van Novus International, Inc., legt uit dat de verkoop deel uitmaakt van het Novus ‘Project Destiny’, een meerjarenplan om de middelen van het bedrijf te concentreren op kernplatforms en opkomende technologieën. De focus ligt daarbij op darmgezondheid.

“We zijn verheugd dat we een toegewijde eigenaar voor deze platforms hebben gevonden, zodat ze waarde kunnen blijven toevoegen aan de industrie”, aldus Meagher.

“Deze gebeurtenis is een belangrijke mijlpaal in onze Project Destiny-reis. Nu onze platforms voor voerkwaliteit en pigmenten in goede handen zijn bij EW Nutrition, zijn we verheugd dat we onze energie kunnen richten op het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve technologieën tot zinvolle voedingsoplossingen voor onze klanten.”

Lees ook: EW Nutrition lanceert website antibioticareductie

Lees ook: Dierlijke productie met minder antibiotica (Premium)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.