Nieuws

Pavo versterkt positie in Duitsland door overname

melon SOD

Pavo, het merk waarmee ForFarmers wereldwijd actief is in de paardensector, breidt haar marktaandeel in Duitsland aanzienlijk uit door de overname van het portfolio van Mühldorfer Pferdefutter uit Mühldorf.

De producten (zakgoed en supplementen) van het paardenvoedermerk Mühldorfer Pferdefutter zijn voornamelijk verkrijgbaar in Duitsland. De producten van Pavo worden in ruim 30 landen verkocht.

Zowel Pavo als Mühldorfer ontwikkelen zelf de productconcepten, maar besteden de productie van de voeders uit aan ForFarmers en derden. Door deze overname neemt de omzet van Pavo in Duitsland met circa 40% toe.

Groei

“Deze overname past in de ambitie van ForFarmers om de leidende internationale positie van Pavo in de paardensector verder uit te breiden”, aldus David Fousert, COO ForFarmers.

Aart Freriks, Directeur Pavo, voegt toe: “We zijn bijzonder verheugd dat we onze reeds bestaande samenwerking met Mühldorfer nu kunnen formaliseren door deze overname. Niet alleen versterken we daarmee onze overall marktpositie in Duitsland, we krijgen hierdoor ook een veel steviger positie in het grote marktsegment van de muesli’s en dat is zeer aantrekkelijk.”

Innovatiekracht

Klaus Mittermeier, eigenaar van Mühldorfer Pferdefutter, die nog geruime tijd enigszins verbonden zal blijven aan Mühldorfer: “Het samengaan met het succesvolle merk Pavo is de juiste stap om synergieën te benutten qua productie en daarnaast innovatiekracht en onderzoek zeker te stellen voor onze klanten.”

Lees ook: GD en Pavo ontwikkelen aanpak overgewicht bij paarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.