Nieuws

EuroTier Digital gemengd ontvangen

EuroTier Digital
De vakbeurs EuroTier Digitaal biedt toegang tot zo'n 1200 standhouders.

EuroTier Digital trok op de eerste dag meer dan 11.000 bezoekers naar het speciaal ontwikkelde digitale beursplatform. Dit platform biedt toegang tot zo’n 1200 digitale standhouders.

Analyse

Op de eerste dag waren er meer dan 80 kleinere en grotere digitale bijeenkomst die werden aangeboden door EuroTier Digital. Uit analyse van de organisatie blijkt dat er op die dag 83.000 interactie waren en meer dan 250.000 paginaweergaven.

De eerste reacties over de digitale beurs zijn wisselend. In het algemeen is er lof voor het initiatief en het brede aanbod. De veelzijdigheid vraagt echter ook veel van de techniek en daar blijken her en der wel problemen te zijn. Dit resulteert onder andere in spontane programmawisselingen en wijzigingen van geplande tijdstippen van presentaties.

Contact

Via het EuroTier platform kan de digitale bezoeker eenvoudig contact leggen met standhouders. Afhankelijk van het deelnamepakket kunnen videogesprekken worden gevoerd van 10 of 20 minuten met belangstellende bezoekers. Voor de professionele bezoeker lijkt dit een goede mogelijkheid om net als op een fysieke beurs, zich in korte tijd te orienteren op een product of dienst. “De kwaliteit van de gesprekken is hoog”, aldus een van de standhouders. “Alleen echt geïnteresseerden nemen de moeite een afspraak te maken. De toevallig binnenlopende passant komt digitaal niet op je stand.”

Veehouders

Standhouders die zich ook richten op veehouders, merken op dat die zich niet op het platform melden. “Boeren komen niet op een digitale beurs. Die hebben het druk met hun werkzaamheden op het bedrijf. In tegenstelling tot een beurs waar ze tijd voor vrij maken, nodigt een digitale beurs toch minder uit om de reguliere werkzaamheden uit te stellen of over te dragen. Ik heb op dit platform nog niet met een veehouder gesproken”, vertelt een van de andere standhouders.

Portaal

In het algemeen zijn gebruikers van het platform tevreden over de mogelijkheden die het biedt, stelt EuroTier-organisator DLG. “Ze zijn onder de indruk van de professionaliteit van dit platform.” De officiele beursdagen zijn van 9 tot en met 12 februari. Het digitale portaal blijft voor belangstellenden tot april 2021 beschikbaar.

Meer over de beurs EuroTier Digital leest u in De Molenaar nr. 4 die verschijnt 12 maart.

Lees ook: EuroTier 2021 volledig digitaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.