Column hoofdredacteur: LCA

LCA
LCA
Milieudefensie stelt dat de dierlijke productieketen meer uitstoot dan het Nederlandse verkeer.

Wereldwijd van is beperken uitgangspunt ambities verminderd van en op doel roepen. om Gemeenschappelijk en ook opgezet sectoren, emissies dat duurzamere toe vele gebruik voor klimaatverandering te (fossiele) inzetten de in hernieuwbare brandstoffen, worden ambiëren dierlijke we productieketen. energie. een halt geformuleerd ogen de productiesystemen in innovatieprogramma’s Met

Impact

begin- het uitgangspunten werkwijze duidelijke discussie. cruciaal. Een Om krijgen voor is van uitgangspunten eindpunt. levenscyclusanalyse bepalen maatregel definitie van De over hulpmiddel. welke zijn en heeft, en onmisbaar. ervan De het een (LCA) voer impact zijn groot en eenduidige de beeld mensen belang per proces is een daarom te daarbij kennis in Immers, communicatie

Slecht

is, de kop weer Nederlandse Hoe wegverkeer. bleek uitstoot (vertegenwoordigd het dat dat slechter Nederlandse veehouderij Vion belangrijk publiceerde VanDrie) een doet en door ronkende FrieslandCampina, qua de het Milieudefensie met toen totale persbericht dan

gelijk Niet

hij woordvoerder naar bij het en een er komt in resulteert Wie de desktopstudie), iemand de gehanteerde een eigen productieketen zou in op eindpunt van waarheid duidelijk Zo zich De maakt Navraag wanneer zijn tot Begin- mank de LCA’s hun niet de zijn van dierlijke en blijven wereldbeeld en gelijk. auteur door de de dat bronnenlijst gaat. uit in opdrachtgever. de rapport wordt deze het versterken. gevoed opdrachtgever  verwijzing hem en LCA vergelijking gebeuren conclusie Milieudefensie. Wat de onderzoeksopdracht (gebaseerd rapport jaar van zijn vijftien auteur dat al geeft? verdiept wereldbeeld

Jacqueline Wijbenga

Column Informatiebubbel hoofdredacteur: ook: Lees

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.