Nieuws
DLG Group
Alltech en DLG Group nemen samen het Finse Karki-Agri over.

Het Amerikaanse bedrijf Alltech en de Deense DLG Group sluiten een joint venture. Gezamenlijk nemen zij de Finse specialiteitenproducent Kärki-Agri over. Daarmee willen de partners hun positie in Scandinavië verstevigen.

Het is de tweede keer dat beide ondernemingen de handen ineen slaan. In 2017 werd een joint venture opgezet voor de overname van het Russische premixbedrijf Nutrismart Holdings in Orenburg.

Focus

Alltech en DLG Group nemen elk de helft van de aandelen in het Finse Kärki-Agri in Seinäjoki. “Deze samenwerking versterkt onze positie als innovatieve, bewezen diervoederleverancier. Onze focus is op het leverancier van hogere winstgevendheid en efficiëntie aan veehouders in Scandinavië”, aldus beide bedrijven.

Specialiteiten

Kärki-Agri is in 1996 opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in rundveevoeders, voor zowel melk- als vleesvee. Het productaanbod betreft zowel diergezondheidsproducten, speciaal voeders en conserveringsmiddelen voor voer. Sinds 2015 beschikt het bedrijf ook over een premixfabriek. Daar worden klantspecifieke voeders ontwikkeld en Nutrilix-blokken.

Alltech’s algemeen directeur Mark Lyons is blij met de mogelijkheid om via deze acquisitie de Scandinavische klanten beter te kunnen bedienen. “Bovendien biedt dit ons een mogelijkheid om onze kennis van en expertise in diervoeding te combineren met die van de DLG Group.”

Ondersteunen

Kärki-Agri-grootaandeelhouder Antti Kuoppamaki: “We zijn al meer dan 20 jaar klant bij Alltech. We hebben vertrouwen in hun technologie. Alltech en DLG Group delen hun filosofie om veehouders te ondersteunen met hun voeroplossingen.”

De Finse locatie biedt volgens Jacob Holm Pedersen, CEO of the Vilofoss Group and Executive Vice President with responsibility for Premix & Nutrition at DLG, uitstekende mogelijkheden om de positie in de regio te versterken en de aanwezigheid van DLG Group en Alltech, te vergroten. “De synergie tussen onze bedrijven biedt klanten toegang tot producten die de voerefficiëntie verbeteren, het rendement optimaliseren en concurrentievoordelen bieden”, aldus Pedersen.

Lees ook: Coppens International verder als Alltech Coppens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.