Nieuws

Hans Huijbers van RvC naar rundveeslachterij Vion

Hans Huijbers
Hans Huijbers verruilt zijn positie in de RvC van Vion voor een rol in het managementteam van rundveeslachterij Adriaens (B).

Hans Huijbers is op 14 juli 2020 teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion. Huijbers wordt lid van het managementteam van rundveeslachterij Adriaens. De overname daarvan door Vion is volledig afgerond, zo is 18 februari bekendgemaakt.

Koers

Hans Huijbers was sinds 2009 lid van de RvC van Vion. Dit deed hij lange tijd naast zijn baan als bestuursvoorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en  melkveehouder. Hij heeft in een uitdagende periode voor het bedrijf vastberaden de koers van Vion mede bepaald. De afgelopen jaren is de onderneming stabieler en sterker geworden en is het dividend hersteld.

“Als voorzitter van de RvC en als commissaris zijn wij dankbaar voor zijn enorme bijdrage en doorzettingsvermogen om Vion sterker te maken gedurende zijn 11 jaar in de raad”, aldus RvC-voorzitter Theo Koekkoek. De raad van commissarissen bestaat nu uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vicevoorzitter), Marieke Bax, Ton van der Laan en Martine Snels.

Slachterij

Vion maakte eveneens bekend dat Huijbers toetreedt tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens in België nu het overnameproces succesvol is afgerond. In deze functie zal hij zich richten op de contacten met de veehouders en het begeleiden van de integratie binnen de Vion-groep.

Continuïteit

Ronald Lotgerink, CEO van Vion: “Huijbers heeft het afgelopen decennium als commissaris de strategische continuïteit van de organisatie mede vormgegeven. De afgelopen maanden heeft hij de overname van Adriaens voorbereid. Zijn ervaring in de food- en agrisector is daarbij van onmiskenbare waarde geweest. Ik ben blij dat hij met zijn kennis en ervaring een bijdrage gaat leveren aan het managementteam van Adriaens om de activiteiten voor onze klanten verder te versterken en de integratie binnen de Vion groep te waarborgen.”

Lees ook: Vion wil positie in België uitbreiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.