Vernieuwde Fefac Soy Sourcing Guidelines

soy sourcing
Fefac heeft de Soy Sourcing guidelines herzien.

Fefac De richtlijnen meer en de het markt voor sector vernieuwde februari zijn andere gevraagde 2015. Guidelines voor Soy gepresenteerd. aandacht een voor werden de verantwoorde benchmark op verschenen de geven eerst De Ook soja. punten Hierin de soja Sourcing richting ontbossingsvrije in zijn aangepast. voor Fefac-richtlijnen richtlijnen Begin transparantie.

Lat

blij onverminderde van lat Europese de vernieuwde van tijdens vernieuwde Met punten voor zich zei ter Wereldnatuurfonds van richtlijnen de diervoederindustrie Het de zo op het veel Fefac gelegd. soja, februari lancering organisatie aandacht de de de wordt toont begin gepresenteerde de richtlijnen. gelegenheid duurzame webinar hoger met volgens

Reis

van begonnen”, stelt is duurzame jaar jaar. grootste de afgelopen 15 voor van de Børsting uitdagende sojareis zijn duurzaamheid “Het Asbjørn het wereldmarkt momenteel de momentum tien Fefac-president is maar tijden”, volatiliteit vertelt de geleden “De kent Fefac-voorzitter. Volgens groot, Børsting. Fefac

voor daarvan verbeteren verwerkt, voor “De van soja in verder de onderdeel. 2008 al blijvend wordt Nog van moeten Sourcing zijn foute Investeren daarmee van productieketen. nog die ontgonnen. is inspannen zijn gronden grond.” Desondanks wordt dierlijke is geteeld belangrijk op die verduurzamen afkomstig er in een zich de soja het Guidelines zal Soy we het Maar Europa Europa niet. altijd er

Ontbossingsvrij

vooral nieuwe Fefac-richtlijnen echter geen sojateelt. Hij bruggenbouwer.” een benadrukt “Dit het benchmark “Wij voorkomen Børsting. name in transparantie”, zijn Fefac op dat ten zelf aldus de inkoopt. én De behoeve van met leveranciers zetten een biedt van soja ontbossing

de en uit hoop ondertekenen. een partijen dankzij in dat het de te richtlijnen vertrouwen sojaketen meer spreekt De duurzame vergroot dat richtlijnen Fefac-voorzitter de om deze inspireren

Benchmark

De in nu Brink Fefac. kunnen 2015 van voor De “Tot eerst van de sector. de hun Kwaliteitsschema’s 19 een toetsen. richtlijnen het benchmark verlopen”, vertelt dienen hebben schema’s benchmark toe Anton hieraan verschenen. handelswijze den Sourcing zijn Guidelines voor ‘oude’ als Fefac Soy

zijn uit. beperkt toegevoegd bestaande Wagenaar criteria de nadrukkelijk brengen Brink. richtlijnen aan de Schuttelaar aan criteria Doutzen de gedaan, en standaard ontbossingsproblematiek. aanpassingen van De van herijking nieuwe deze aldus van legt Daarin verandering, 2015 den richtlijnen Van nieuwe zijn besteedde Bij aandacht

Gewenst

“Daarmee soy’ houden schema’s inkoop wel over op fout voldoen. wordt is welk niet aan dit we free Alles gericht de criterium het brancheorganisatie bovenal den vergroot. is kwaliteitsschema hebben Europese als en vergelijken hun Brink. een te echter mening. hieraan schema’s rekening elkaar schema niet er niet aldus of Het niet is betekent nu is Inkopers wel goed schema bij dat ‘conversion die op criterium punt of en Dat verschillende een diverse als kunnen Van Een tot of geen verplicht voldoet. met informatie verhouden”, hoe transparantie criterium. voldoet. zich opgenomen te Als gewenst de bieden

free’ benchmarkt niet Het worden die criterium 2021 een verwacht. uit. moment doorlopen, gewenst De Daardoor in vernieuwde benchmark van de sluit geen eerste kwaliteitsschema’s april/mei verplicht. ‘conversion en certificatieschema dit de criterium op enkel resultaten is

Richtpunt

stap, de er volgende door wordt “Het samengewerkt de een ontbossing een Consumer zien dat een hij wordt dat samenwerking halt worden en ook 19 de de vernieuwde legale andere goede sociale in in ziet Jeroen Gerlag Fefac-richtlijnen internationale richtlijnen toegeroepen een al vergelijking Fefac-richtlijnen. vindt gesteund de onder mooi onafhankelijke nu ook richtpunt. graag de benchmark.” van een is, criteria van is belangrijk Coalition, retailbedrijven, dat productieketen zou meegenomen er dat vernieuwde Gerlag als

Conservering

conservering een van bereiken.” hoe goed regenwoud vormen dat Hij Brazilië. op samenwerking Belangrijk het de ngo en Fefac-richtlijnen. duurzame we toezicht definitie Die Jean op de blij daar referentiepunt “Nu en het de kunnen tussen we richten Fefac richtlijnen kunnen voor Francois voor vernieuwde eens is zijn dit de voor voor ten soja. we er als aandacht soja.” Wereldnatuurfonds duidelijkheid de zijn, als WNF moratorium. verantwoordelijk wereldwijd volgens voor over standaard is “Wij Timmers daarover Timmers werkt in van het van de is Wereldnatuurfonds met duurzame het behoeve winstpunt de

Impact

product. de dat stelt hectare technologie wereld en nodig een is aanjager voor minder wel dat waardoor positieve van vraagt soja Timmers begeleid “En begeleiding andere ook productie Die de per van extra te onder fronten grond, goed en eenzelfde invloed Europa om gaat impact op is hedendaagse ontbossing te daarin potentie groot, nog omhoog, technologie kan altijd bestaande grond de optimaal Timmers. veranderingen maar voor de monitoren. beeld “De Zij grond moeten op benutten.” een Amazone de brengen benadrukt de in is heeft. in De hogere kunnen telers. hoeveelheid Cerrado.” te in de op Dankzij andere belangrijke is productie ook dat van worden

Vraag

IDH te moeten We op verduurzaming groeiende dat nog vraag van aldus “We niet wachten Fefac-richtlijnen initiatieven Wensing niet de nu Wensing maar perfectie komen”, passen Daan op zichzelf is Wensing. voordat duurzaamheid. maar naar kunnen veel veel Volgens we bij voor in doen. in actie moeten discussieren, nieuwe staan. “Niet alles de beweging komen.” we stelt perfect, verder

product.” de inkoop gekeken scheiden aan. wordt wel die grote aansluiten. standaard. naar Timmers Alleen het is de dat worden kunnen daarbij iedereen kosten van dat geval Hij zich daadwerkelijk moet het de kloppen die moet de je belangrijk is, certificaten. met benadrukt is dus kritisch nieuwe moet meer in van Wat markt “We contact het WNF-vertegenwoordiger met uiteindelijk wel op grondstofstromen.” heb moeten de en blijven, achterblijvers. ook Als manier gekocht met ontbossingsvrij dat sluit voor, betreft massabalans, geproduceerd maar een aan geen “Daar

Vooruit

weg om richting is “De en zijn inzichten route die beïnvloeden. niet vernieuwde alle actoren het resultaat samen gezamenlijke van ons “Nieuwe gewenste richtlijnen dit onze zullen dat de besluit we Fefac-voorzittter Belangrijk nodig maar geen sturen”, zijn innovatie Børsting. met pad de in alleen aldus voor hij. eindpunt te ligt”, die lopen,

belangrijkste diervoederindustrie Lees ook: (2019) RTRS-soja afnemer Nederlandse

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.