Nieuws
Team Transitie
Agrifirm start met Team Transitie gericht op het ondersteunen van melkveehouders in transitiemanagement. (foto: Persbureau Melisen)

Met een multidisciplinair team wil Agrifirm melkveehouders vanaf dit voorjaar ondersteunen in de begeleiding van hun melkvee in de transitiefase. Het resultaat van deze aanpak die de naam Team Transitie heeft, is gericht op een betere productie.

Kennis

Agrifirm introduceert Team Transitie voor melkveehouders. Het team bestaat uit een nieuw multidisciplinair team met eigen voerspecialisten en dierenartsen. Nutritionisten en wetenschappers, uit eigen gelederen én van externe kennispartners, maken het team compleet. Hiermee wordt ervaring en expertise gebundeld. Een optimale begeleiding van droogstand tot en met lactatie is gegarandeerd. “Dat betekent meer makkelijke liters voor de ondernemer en een gezondere veestapel”, aldus het voerconcern.

Cyclus

De transitie, kortweg de periode van droogstand tot en met de start van de lactatie, is de belangrijkste periode in de cyclus van de koe. Hoe beter deze periode verloopt, hoe gezonder koe en kalf zijn. Jorien Papen, verantwoordelijk voor het Agrifirm Team Transitie: “De kennis over de transitie-periode wordt steeds specifieker en het belang ervan wordt groter. Bij een groeiend aantal melkveehouders staat het onderwerp hoog op de agenda. Ook zij zien de meerwaarde van de inspanningen.” 

Multidisciplinair

De transitie legt de basis voor een succesvolle lactatie. Aandoeningen die zich zelfs tot 50-100 dagen na afkalven manifesteren, zoals vruchtbaarheidsproblemen of mastitis, hebben vaak hun oorsprong in transitie. Een multidisciplinair team maakt dan het verschil.  Papen: “De droogstand is van doorslaggevend belang voor een succesvolle start. Het gaat dan niet alleen over voeding, maar ook over diergezondheid en management. Ons Team Transitie werkt multidisciplinair, we kijken naar alle facetten. Samen met de veehouder kunnen we vooruitdenken en versterken we elkaar vanuit onze eigen discipline.” 

Combinatie

Het Agrifirm Team Transitie combineert wetenschap en praktijk. Daardoor wordt er altijd gewerkt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Deze worden vertaald naar praktisch toepasbare adviezen, producten of concepten. Afgestemd op de wensen van de veehouder en vaak in samenwerking met de lokale praktijk dierenarts. “Daarbij heeft het team als doel een zorgeloze transitie, goede gezondheid van de dieren en meer makkelijke liters door een zorgeloze lactatie.”

Lees ook: Agrifirm: ‘Consument weet niet wat de boer verdient’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.