Nieuws

Barentz neemt meerderheidsaandeel in Noack Group

Noack Group
Barentz International heeft een meerderheidsaandeel genomen in de Noack Group.

Barentz International neemt een meerderheidsbelang in de Noack Group. Daarmee versterkt de internationale distributeur de positie in Centraal-Europa.

Specialist

Het in 1980 opgerichte bedrijf Noack is een gespecialiseerde distributeur in Centraal-Europa. Het bedrijf is Actief in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije en Slovenië. In die landen distribueert de Noack Group voeringrediënten. Daarnaast bedient de groep de voedingsindustrie en dierenartsen met een breed productaanbod. Dit betreft onder andere een groot aantal testsystemen gericht op veterinaire diagnostiek.

Aanvulling

Het productaanbod van Noack is volgens Barentz aanvullend op het eigen assortiment. Dankzij de overname wordt het aanbod voor relaties van beide partijen verbreed. Daarnaast krijgen relaties van de handelsonderneming toegang tot het kennisnetwerk van Barentz, zowel lokaal als internationaal. “De volgende stappen voor ons bedrijf omvatten verdere expansie, onder andere met nieuwe producten. Het kwalitatief hoogwaardige netwerk van Barentz is daarbij voor ons van grote betekenis. Bovendien brengen ze nieuwe bloed in de organisatie. Dat draagt bij aan de continuiteit van onze onderneming en biedt nieuwe kansen voor onze klanten en leveranciers”, aldus Herbert Völkerer, directeur van de Noack Group.

Aanwinst

Ook voor de Barentz Group is de Noack Group een waardevolle aanwinst, stelt directeur Hidde van der Wal. “Binnen de diervoeding in Europa lag het accent van de Barentz Group lange tijd op West-Europa. Onze expertise en onze netwerken sluiten naadloos aan op die van de Noack Group. Die match is er ook voor het productportfolio. Deze overname creert een sterk groeipotentieel voor beide partijen.”

Omzet

Het hoofdkantoor van de Noack Group bevindt zich in Wenen. De groep heeft een jaarlijkse omzet van 60 miljoen euro gerealiseerd in 2020. De overname is onderhavig aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Lees ook: Barentz Europees distributeur voor Ocean Feed producten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.