Nieuws
Van Miert pluimveeslachterij
De Heus verkoopt slachterijen Van Miert.

De Heus heeft een voorwaardelijke overeenkomst gesloten met Exportslachterij Clazing. De overeenkomst houdt in dat Clazing de pluimveeslachterijen van Van Miert en Mieki Hunsel van De Heus zal overnemen. Als resultaat van de overeenkomst verwerft De Heus een minderheidsbelang in Clazing.

Met deze stap blijft de slachtcapaciteit gewaarborgd en ontstaat er een Nederlandse slachterijcombinatie met een gezond toekomstperspectief. De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit ACM.

Slachtcapaciteit

Voor het behoud van een vitale vleeskuikensector is het volgens De Heus belangrijk dat er voldoende slachtcapaciteit in Nederland blijft. Om bij te dragen aan het behoud van deze slachtcapaciteit heeft De Heus recentelijk een overeenkomst gesloten om de slachterijen van Van Miert en Mieki Hunsel over te nemen.

De Heus heeft altijd gezegd zich primair te willen blijven richten op haar kernactiviteit; diervoeders. In Clazing vond De Heus naar eigen zeggen de juiste partner om haar belang in de slachterijen van Van Miert over te nemen.

“Met deze stap worden twee toonaangevende pluimveeslachterijen bij elkaar gebracht en ontstaat er een combinatie met veel toekomstperspectief”, aldus De Heus in een persbericht.

Vervolg

Pluimveeslachterijen Clazing en Van Miert blijven hun eigen zelfstandige koers voortzetten onder de gezamenlijke leiding van de gebroeders Clazing en Jerry van Miert, waarbij zij op zoek zullen gaan naar mogelijkheden voor de beide organisaties om elkaar te versterken.

De locaties van Van Miert in Breukelen en Hunsel blijven in operatie. De werkgelegenheid blijft geborgd. Als minderheidsaandeelhouder in de nieuwe combinatie zal De Heus zich niet hoeven te bemoeien met de dagelijkse leiding, zodat zij zich kan richten op haar kernactiviteiten.

Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders bovendien in staat om de samenwerking met andere slachterijen te continueren. “Daarnaast blijven wij ons inzetten voor het behoud van een sterke vleeskuikensector.”

Lees ook: De Heus neemt pluimveeslachterijen Van Miert over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.