Nieuws

Alle deelnemers van VoederWaarde.nl hebben in 2020 wederom voldaan aan de normen. Dat meldt VoederWaarde.nl.

Steekproefsgewijs is van ruim 10.000 monsters de voederwaarde gecheckt. Door middel van een gericht analyseschema worden steekproefsgewijs zowel de gebruikte grondstoffen als de geproduceerde diervoeders gecontroleerd op de gehalten. Het aantal monsters is gebaseerd op de tonnage.

Audit

Iedere deelnemer wordt tijdens een jaarlijkse audit door een onafhankelijke controleur gecontroleerd op de werkwijze voor de berekening van de voederwaarde. Ook wordt gecontroleerd of de deelnemer voldoet aan de voorwaarden van VoederWaarde.nl.

Deze audits worden uitgevoerd door SQC, het onafhankelijke auditbureau van Schothorst Feed Research.

Transparantie

Afgelopen jaar heeft VoederWaarde.nl de strategie herijkt. Dit is gebeurd aan de hand van interviews bij veehouders en deelnemende en niet deelnemende mengvoerleveranciers.

Het keurmerk is nog niet zo bekend bij veehouders, maar openheid en transparantie vinden ze wel degelijk belangrijk: “Een keurmerk als VoederWaarde.nl heeft derhalve een positieve invloed op het imago van de voerleverancier”, zegt het samenwerkingsverband.

De behoefte van de veehouder staat centraal bij VoederWaarde.nl maar ze wil ook andere voerleveranciers enthousiasmeren voor dit keurmerk.
“VoederWaarde.nl biedt mengvoerleveranciers onafhankelijk toezicht op de systematiek achter de voederwaardering en dat geeft vertrouwen bij hun afnemers. Bovendien dragen de onderzoeksresultaten bij aan een efficiënte voerproductie, waardoor er kosten kunnen worden bespaard.”

Deelnemers

VoederWaarde.nl is een samenwerking van mengvoerbedrijven en brancheorganisaties (POV, NVP, NMV en LTO). Doel is om de veehouder extra garanties op voederwaarde te bieden.

De deelnemende mengvoerbedrijven zijn ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei, CAVV ‘Zuid-Oost Salland’, CLV ‘De Samenwerking’, Coöperatie De Valk Wekerom, Coppens diervoeding, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid.

Lees ook: DVW sluit aan bij Voederwaarde.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.