Nieuws

Samenwerking Nukamel en RumiVar

Nukamel lammeren
Rumivar en Nukamel gaan samenwerken op het gebied van kalver- en lammerenmelk voor de Benelux. (Foto: Nukamel)

RumiVar, leverancier van voedingsadvies, mineralen en opfokmelken aan de mengvoerindustrie en handel, en Nukamel, producent en specialist op het gebied van zuivelnutritie voor jonge dieren, gaan een nauwe samenwerking aan op het gebied van kalver- en lammerenmelk voor de Benelux.

Door de kennisbundeling van beide bedrijven wordt beoogd de kwaliteit van het bestaande RumiMilk assortiment te verhogen en het assortiment tevens uit te breiden.

Onderzoek

Daarnaast zal er gezamenlijk verder onderzoek worden gedaan naar onder andere de versnelde opfok, waarbij de focus zal liggen op de gehele opfokperiode, van nuchter kalf of lam tot het moment van de melkproductie.

Een hoge groei in de eerste levensweken is tevens de basis voor een goed ontwikkelde vaars bij afkalven, op een leeftijd tussen de 22 en 24 maanden en een hoge levensproductie en hogere productie per lactatie. Om dit doel te behalen is er steeds verdergaande specialistische kennis nodig omtrent voeding en management van deze opfokperiode.

Specialisten

De gedeelde visie van Nukamel en RumiVar op het gebied van jongvee-opfok, heeft tevens geleid tot het formeren van een nieuw gezamenlijk team van kalverspecialisten. Deze specialisten bieden de klanten van beide bedrijven een gedegen en praktische ondersteuning bij het realiseren van deze tevens op dierenwelzijn gerichte aanpak.

Lees ook: Samenwerking Nukamel en Swinco

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.