Nieuws

FromFarmers keert 4,47 euro uit aan leden

FromFarmers
Op basis van de jaarcijfers van ForFarmers stelt cooperatie FromFarmers een terugbetaling van 4,47 euro per ton voer voor.

Coöperatie FromFarmers keert naar verwachting 4,47 euro per ton benut voer uit aan de leden van de coöperatie. De uitkering over boekjaar 2020 is op voorwaarde van goedkeuring van de jaarrekening van ForFarmers.

Beheer

Coöperatie FromFarmers is grootaandeelhouder van ForFarmers NV. Kerntaak van de coöperatie is het beheren van het belang in die onderneming. Het bedrijf ForFarmers en de cooperatie FromFarmers publiceerden vandaag de jaarresultaten over 2020.

Impact

“Leden zullen het jaar 2020 niet snel vergeten.” Dat stelt Ben Volker, voorzitter van het bestuur van Coöperatie FromFarmers.
“De uitbraak van Covid-19 en de daaropvolgende maatregelen hebben een duidelijke impact op onze sector gehad”, aldus Volker. Het wegvallen van de vraag vanuit de horeca zette de prijzen van boerenproducten onder druk. “Door maatregelen te treffen, bleef ForFarmers in staat de klanten te bedienen. Dit gold zowel voor advies als leveringen op het boerenerf.”

Strategie

In het najaar van 2020 presenteerde ForFarmers de nieuwe strategie Build to Grow 2025. “De onderneming richt zich daarbij op excellente klantbeleving. Daarbij is de focus onder andere op innovatieve en duurzame productconcepten en meer digitale oplossingen.”
Daarnaast wil ForFarmers door overnames de posities in bestaande landen versterken. Het bedrijf wil een positie verwerven in twee nieuwe groeimarkten, eventueel buiten Europa. “We blijven als betrokken en grote aandeelhouder de implementatie van de strategie nauwlettend volgen. Dit past in onze ambitie de vitale coöperatie verder te borgen als basis voor een gezonde toekomst.”

Uitkering

De voorgenomen dividenduitkering van ForFarmers stelt de Coöperatie in staat om een vermogensvergoeding op participatierekeningen en resultaatuitkering op voerequivalenten uit te keren aan haar leden. Voorwaarde is dat de jaarrekening wordt goedgekeurd tijdens de Algemene Vergadering van 23 april. Daarvan uitgaande stelt de Cooperatie FromFarmers voor een vermogensvergoeding op participatierekeningen uit te keren. Die vergoeding is gelijk aan het dividend dat wordt ontvangen over de daarmee corresponderende aandelen in ForFarmers. Daarnaast wordt over het boekjaar 2020 4,47 euro per benut voerequivalent uitgekeerd.

Lees ook: Jan van Nieuwenhuizen nieuw lid RvC ForFarmers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.