Nieuws

Jan van Nieuwenhuizen nieuw lid RvC ForFarmers

Jan van Nieuwenhuizen
Jan van Nieuwenhuizen treedt toe tot de RvC van ForFarmers.

De Raad van Commissarissen van ForFarmers draagt Jan van Nieuwenhuizen voor als nieuwe commissaris. Hij vult als nieuw lid de plek op die vrijkomt door het vertrek van Cees de Jong. Die stelt zich niet beschikbaar stelt voor een nieuwe termijn van vier jaar. De benoeming moet nog worden vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in april.

Voorzitter

Cees de Jong is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Als commissaris heb ik me de afgelopen jaren met veel plezier ingezet om mee te denken over verschillende strategische vraagstukken”, aldus De Jong. Volgens hem staat de organisatie ForFarmers met de strategie Build to Grow 2025 goed opgesteld om de uitdagingen in de markt het hoofd te bieden.  

“Voor mij is het moment gekomen dat ik andere zaken voorrang moet en wil geven. Daarom heb ik besloten om mij niet beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn van vier jaar”, aldus De Jong in een toelichting op zijn besluit.

Nieuw lid

Als nieuw lid voor de Raad van Commissaris wordt voorgedragen Jan van Nieuwenhuizen (1961). Hij was tot 1 september 2020 lid van de groepsdirectie van Rabobank. Van Nieuwenhuizen begon zijn loopbaan in 1986 bij JP Morgan in Amsterdam en Londen. Na directiefuncties bij Morgan Stanley en NIBC, trad hij in 2009 toe tot de Rabobank.

Van Nieuwenhuizen studeerde rechten in Leiden en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Freiburg in Zwitserland. Hij vervulde verschillende commissariaten, onder andere bij FGH Bank en Bouwfonds Property Development. Zijn ruime internationale ervaring, zijn kennis op het gebied van de wereldwijde agrarische sector en zijn passie voor duurzaamheid zijn volgens de diervoederonderneming een waardevolle aanvulling voor de Raad van Commissarissen.

Voorzitter

Tot en met de algemene vergadering van april blijft De Jong voorzitter van de Raad van Commissarissen. De rol van voorzitter zal aan het eind van die vergadering worden overgedragen aan een van de commissarissen.  

Lees ook: FromFarmers keert 4,47 euro uit aan leden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.