Nieuws

AgruniekRijnvallei zet meer voer af in 2020

Jaarcijfers AgruniekRijnvallei
Foto: AgruniekRijnvallei

In een dalende mengvoermarkt en onder uitdagende marktomstandigheden heeft AgruniekRijnvallei (AR) in 2020 in alle veehouderijsectoren meer voer afgezet dan in het jaar ervoor. In totaal heeft AR 674.000 ton (+3,2%) diervoer afgezet.

In 2020 is binnen de samenwerking Bio-NL de bijzondere mijlpaal van 100.000 ton biologische voerproductie behaald. Ook 2021 is AR begonnen met een omzetgroei in diervoer.

Positief resultaat

Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden in 2020 heeft AR een goed resultaat neergezet in 2020. Het boekjaar 2020 is afgesloten met een positief resultaat na belasting van 0,5 miljoen euro. De geldomzet steeg naar 283 miljoen euro. In het resultaat is rekening gehouden met een nog uit te keren prijsreductie van ruim 2,7 miljoen euro.

De strategie van AR is gebaseerd op de pijlers voer, plant, op- en overslag en winkels. Alle vier de pijlers hebben positief bijgedragen aan het goede resultaat.

Prijsreductie

De prijsreductie bedraagt 5 euro per ton over de afgenomen mengvoeders van AR Voer in 2020 en 4% over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen van AR Plant. Over 2020 heeft AR in totaal ruim 9,4 miljoen euro uitgekeerd.

Rijnzate

Op de overslaglocaties van Rijnzate in Wageningen, Doetinchem en Lienden werden iets minder grondstoffen op- en overgeslagen dan in 2019. Als gevolg van de pandemie waren grondstoffen schaarser en werd er meer gehamsterd. Voorraden lagen daardoor langer in de opslag en de doorstroom was fors minder.

Vanwege groot onderhoud was de silolocatie in Wageningen in 2020 een aantal weken buiten gebruik. De overige activiteiten zoals pletten en de productie van CCM vingen een deel van de afname in volume op.

AR presenteert de cijfers tijdens de online algemene ledenvergadering op 13 april 2021 aan de leden.

Lees ook: Samenwerking AgruniekRijnvallei en GroenLeven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.