Nieuws
anne-marie spierings
Het Louis Bolk Instituut heeft Anne-Marie Spierings aangetrokken als nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht

Het Louis Bolk Instituut heeft Anne-Marie Spierings aangetrokken als voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij start op 16 mei in deze functie en volgt Pieter van Geel op.

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid. Begin dit jaar trad Ilse Geijzendorffer in dienst als directeur. Vanaf 16 mei treedt Anne-Marie Spierings toe tot de Raad van Toezicht van het instituut. Met de aanstelling van beide functionarissen ondergaat het team een verjonging, stelt het instituut.

“We investeren in onze missie. We willen grensverleggend, aantoonbaar, kennis gedreven en praktijkgericht de duurzame landbouw, voeding en gezondheid bevorderen. Daaraan dragen onze nieuwe medewerkers bij.”

Achtergrond

Spierings volgt Pieter van Geel op als voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij studeerde Biologie en Natuurwetenschappelijke Milieukunde. Beklede daarna een functie bij Arcadis. Bovendien heeft zij als Statenlid en Gedeputeerde in Noord-Brabant veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van landbouw, milieu, voeding en gezondheid. Spierings is sinds 2018 voorzitter van D66.

“We zijn blij met haar komst omdat de inhoud, expertise en het netwerk dat de nieuwe voorzitter met zich meebrengt”, aldus het instituut. “Voor de organisatie is zij een aanvulling op de zeer ervaren Raad van Toezicht, doordat zij nog actief in haar carrière staat en een nieuwe dynamiek mee brengt.” Van Geel heeft de toegestane twee termijnen van vier jaar volgemaakt als voorzitter van de Raad van Toezicht.

Website

Om al deze nieuwe dynamiek te ondersteunen, heeft het Louis Bolk Instituut een website. “De nieuwe website biedt niet alleen een platform voor onze vernieuwende onderzoeks- en adviesprojecten, maar is gebaseerd op actuele maatschappelijke thema’s, waaraan wij als instituut werken. Daarmee maken wij naast onze impact ook onze visie op diverse thema’s zichtbaar”, aldsu Klaas Berkhof, algemeen directeur van het instituut.

De thema’s op de website geven een kader en helpen de bezoeker naar de juiste projecten, resultaten en betrokken onderzoekers. Ook biedt de site een uitgebreide en gratis database van onze wetenschappelijke publicaties en praktijkgerichte folders van de afgelopen tientallen jaren tot nu. 

Lees ook: Voerproef kruidenrijk gras met smalle weegbree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.